0

bence türk filmleri neden dersen kendi milletimziin yaptığı filmler yabancı filmler iyi değil

0

türk filmleri benim yanıtım ama bu yabancı film izlemiyorum anlamına gelmiyor. sadece ana dilinde bazı anları ya da olayları yakalaman daha kolay oluyor. ayrıca altyazılı bir film izlerken altyazıyı yakalamak için verdiğin emekle sahnenin her detayına bakamıyorsun ki bu da çekilen filmi tam anlamıyla izleyemiyorsun anlamına geliyor.

0

yerli film etiketinden daha çok şey içerdiği öngörülen, ne yazık ki kötü çeviri ve seslendirmelere maruz kalan, türk yapımı olmayan filmlere ki bunun vatanımızda algılanışı sadece amerikan filmi olabilmektedir,televizyonlarımızın taktığı ve milletçe benimsediğimiz isim.

0

bence yabancı film türk filmlerine göre daha heyecanlı ve daha güzel olabiliyor. açıkcası ben yabancı film izlemeyi daha çok seviyorum keyif alıyorum. bana daha heyecanlı ve daha gerçekçi geliyor. ancak türk dizilerini dese erim tabiki izlediğim diziler vardır ancak yabancı diziler daha ilgimi çeker ve keyifle seyrederim

0

göz var nizam var yani bi yabancıların çıkardığı filmlere bakıyoruz adamlar gerçekten filmin hakkını veriyor birde türklerin yaptığı filmlere bakıyoruz yabancılara göre hala bir çok alanda geri kaldığımızı görüyoruz. yabancıların yaptığı filmler dünyaca izlenen ve bir çok farklı dilde çevirilen filmler oluyor ve tüm dünya bazen çıkmasını bekliyor ve çıktığı gün gişe rekorları kırıyor. türk filmleri ise türkiye de bile izlenmesi pek tutmuyor. hangi sinema salonuna gitsen afişlerde on tane filme varsa sekiz hatta dokuz tanesi yabancı film oluyor. türk filmi varsa bile sadece korku filmi oluyor onun da sadece kapağı güzel film gene çöp.

0

milliyetçileri kızdırmayalım ama türkler pek iyi film yapamıyorlar. özellikle grafik isteyen filmleri henüz beceremiyorlar. ancak komedi filmlerinde iyiler. eski filmlerde ise türkler çok başarılı. bu sıralar biraz düzelttiler ama hala çok iyi oldığı söylenemez.

1

yabancı filmler biraz daha aksiyon dolu oluyor. türk filmlerinin içeriği hemen hemen aynı insanda merak uyandırmıyor. o yüzden yabancı filmler daha güzel oluyor .

0

kurgusal bakımdan baktığınızda yabancı filmler daha kaliteli. çünkü yerli filmlere baktığınızda başrol sürekli küfür ediyor gülüyoruz, başrol ağlıyor ağlıyoruz. yani filmin nasıl biteceği zaten belli. ama yabancı filmler öyle değil. acayip filmler var. değişik finaller yapıyorlar, o yüzden yabancı filmleri severim.

0

türk filmleri genellikle aşk veya komedi üzerine oluyor ama yabancı filmlerde öyle değil konular gayet geniş herr konu üzerine film var isteğe göre değişir.

0

genel olarak film izlemeyi seviyorum türk yada yabancı fark etmiyor hoşuma giden her filmi izlerim

1

her ikisini de orta düzeyde izlemek bence en idealidir. çünkü aşırı şekilde yabancı film izledikten sonra,kişi kendi kültüründen uzaklaşıp yabancı kültüre daha hakim konuma gelir ve o şekilde filmleri izlemeye dönük daha yoğun bir aktivite yapar.ama kendi kültürel ögelerini taşıyan filmleri de arada izlemeli ki bu kopmuş yaşanmamalı.bunu yoğun şekilde deneyimlemiş biri olarak söyleyebilirim ki aşırı şekilde yabancı film seyredersiniz,kendi kültürel ögelerimizi küçümseyip for görecek duruma gelirsiniz. bu yüzden amerikan medyası ve amerika dünyaya kendi kültürel ögelerini ve değerlerini manipüle ederek film sektörü sayesinde başlamıştır.film sektörünün gücünün farkına vardıktan sonra özellikle yapmış olduğu dünya çapındaki yanlış uygulamaları bu filmler sayesinde olduğunun tersi şekilde aktararak kendisini aklama girişiminde bulunmuştur. kendi kültürümüze ait özellikle yeşilçam filmleri günümüz teknolojisinde göre çok basit ve bir sürü hata barındırsa da, kendi geçmişimize ait kültürleri aktardığı için bu filmleri izlemek gerekir. böylelikle kendi özümüzden uzaklaşmamış oluruz.

0

yabancı film seyretmekten daha çok keyif alıyorum . daha gerçekçi daha güzel geliyor çok başarılı filmler var diziler var gerçekten bu anlamda . tabiki beğendik türk dizileri veya filmleri de oluyor ama daha nadir . daha çok yabancı film ve diziler ilgimi çekiyor ve severek izliyorum . bana daha gerçekçi daha akılcı geliyor . yapay görünmüyor .

0

yabancı filmleri severim ama daha çok türk filmlerini severim. türk filmleri bana geçmişi anlatıyor onları izlerken yolculuk yapıyorum sanki. özellikle de o filmleri izlerken o dönemde ne varmış ona dikkat ediyorum. türk sinemaları bana daha keyifli geliyor ve izlemeyi bu yüzden çok seviyorum.

0

yabancı diziler her zaman daha iyi.senaryo iyi,kurgu sağlam,konular ilginç eee daha ne olsun.yabancı dizilerden en en en ama en çok sevdiğim breakin bad tabi.bu dizinin üstüne dizi tanımıyorum.zaten son 50 yılın en iyi dizisi kabul ediliyor breaking bad.

0

yabancı filmler daha ilgi çekici bence onlari izlemek daha keyif verici bence

0

türkler bu işi beceremiyor.kesinlikle yabancı film

0

son yılların romantik komedilerini hariç tutarsak türk filmlerini tercih ediyoruz ailece.

son yılların romantik komedi aşk filmlerinde mutlaka biri amansız bir hastalığa yakalanıyor ve dramaya dönüşüyor. insanların modunu düşürmeye hakkınız yooooook.

1

filmden filme değişir bence. ben alt yazılı izlemeyi sevmiyorum. yabancı filmleri ve yabancı dizileri dublaj izliyorum. bu biraz üzüyor beni. tam zevkine varamıyorum izlerken ama yabandı filmler benim daha çok hoşuma gidiyor. türk fimleri hep aynı konsepte oluyor. ben bilim kurgu sevdiğim için genelde yabancı filmleri izliyorum.

0

yabancı filmler aktörlük olarak kat kat gömlek üstün bizden. ben genelde türk filmlerinde komedi izlemeyi tercih ediyorum. ama son zamanlarda dram olarak gelişmeler olmuyor değil. fakat bir bilim kurgu filmi çekemedik ya ona yanarım.

0

yabancı filmler tabiki de bomboş bir şey izlettirmiyor en azından.