0

bir kitabı okumak farklıdır, o kitabın filmini izlemekse çok farklıdır kesinlikle ikisi aynı şey değildir. böyle bir şey yapılacaksa kesinlikle önce kitap okunmalıdır. kitabı hissediyorsun, tadına varıyorsun, ona dokunuyorsun tekrar tekra sayfaları çeviriyorsun. her ince ayrıntıyı okuyabiliyorsun. bilmem kaç sayfalık kitabı 1 ya da 2 saatlik filme uyarlamak aynı değerde olamaz.

0

bir kitabın vitrinlerde bizimle buluşması ne derece zorlu bir sürece sahip ise bir filmin beyaz perdede buluşması da oldukça zorludur. kitapta detaylar çok daha fazla olabilmektedir. kişi ve durum analizleri için yazar daha sınırsızdır. sonuç olarak kağıtlar onun cümleleri ile dolup kitaba dönüşmeyi beklemektedir. film olgusunda ise ne olursa olsun bir zaman sınırlaması vardır. çok daha kısa bir zamanda tüm kişi ve durumları doğru ve eksiksiz yansıtması beklenmektedir. bu noktada ne kadar ince düşünülse de gözden kaçacağı olguların olması muhtemeldir.
üstelik kitapta kişileri sizin hayal gücünüz belirleme özgürlüğüne sahip iken bir film ile o karakteri olan üzerinden ele almanız bekleniyor.
filmleri de izleyelim elbette ki ama kitap okumanın önemini unutmadan! önce kitabını okuyalım sonra filmi izleyelim ki daha bütünsel karşılaştırabilme imkanımız olsun

0

eğer o kitabın bir filmi var ise, bence önce kitabını okumak gerekir tabi bu beğendiğiniz yapılara göre değişir. örneğin ben harry potherı izlemekten daha keyif aldım ama kitabını okumadım. bazı kitapların okunup öyle filminin izlenmesi gerekir. yoksa zaten okuduğunuz kitabı heme hemen bilirsiniz. bazı filmlerinde kitapdan çok filmi daha dikkat çeker daha heyecanlıydır veya sizi daha çok içine çeker. buna ancak siz karar verirsiniz. bende bu durum yerine göre değişiklik gösterir. kitabını okuduktan sonra filmini seyredebilirim. ya da kitabı ilgimi çekmeyen bir kitapsa filmini merak ederek izlemeyi tercih ederim.

0

ekranda canlı izlemek te güzel ama okurken hayal ediyoruz daha farklı oluyor

0

kitap farklıdır filmi farklıdır.çünkü sen kitabı okurken kendi kafanda tasarlarsın,hayal edersin,düşünürsün,karakterler,zamanlar,mekanlar kafanda belli bir şekilde yerleşir.filmde ise onların hayal dünyasındaki gibi kafana sokulmaya çalışılır.filme kitap birebir aynı değildir.filmde olaylar biraz değiştirilerek anlatılır.karakterler,zamanlar,mekanlar,olay örgüsü kitaptaki gibi değildir,hayal dünyadaki gibi değildir.bu yüzden kitabı okumak daha sağlıklı.

1

kitap okumak da film izlemek de güzel ama kitap okumak başka kesinlikle.sizin hayal gücünüze bağlı herşey.

1

kesinlikle kitap okumak kitabi okuyum filmini izlemekse her sahnede ne anlatilmak isteniyorsa daha anlamli keyifli film izlemek oluuyor haliyle

1

kitabı da okurum sonra filmi çıkarsa onu da izliyorum . hem kitabı ne kadar uyarlamislar görmek iyi oluyor .

0

kisiden kisiye degisir bu bazilari okumak ister ama ben filmimi izlemek isterdim yada dinlemek

1

kitap okumak daha iyi çünkü kitapta yerleri olayları gözünüzde canlandırıyorsunuz ve bu çok iyi geliyor filden daha sürükleyici.

0

kitap okumayı sevmediğim için kitabin filmini izlemeyi tercih ederim

0

her ikisi içinde farklı tatlar mevcut. genel bakış kitap yönünde ama bazen kitaplarda bir olay bağlamak filme göre zor olabiliyor. kattığı müzikler sahnelerin etkilemesi vs. benim fikrim filmini izlemek