1

para, benim için sadece araç..
keşke amaç olsaydı bugünlerde çektiğimiz maddi sıkıntıları çekmezdik.. tutumlu olurduk belki.. o kadar çok gezmezdik.. yemezdik.. şimdi bana ee yapmasaydınız diyenlerde olur da.. birikimde yapıyorduk.. ama bir gece bir deprem oldu ve her şey sıfırlandı hayatımızda.. babamın evi vardı.. benimle yaşıt nerdeyse.. oraya geldik.. oranın tamiri için eldeki yetmedi, o günlerde her şey pahalı, fırsatçılar vs. bankalardan kredi çektik.. yıllar içinde de kredileri ödeme için kredi çeker hale geldik.
bir gün gelecek bu evi satacağız.. o zaman değil bir 3-4 ev de alabileceğiz.. evimizin arsası çok değerli olduğundan.. diyeceğim.. para para..varlığı bir dert yokluğu yara..

1

para denilen fani şey asla bir amaç olmamalıdır. hayatımızın en önemli noktasına konmaması gerekir. evet para yaşamak için , ihtiyaçlarımızı karşılamamız için gereklidir. ancak insanlar para için kendi değer yargılarından ve kişiliklerinden asla vazgeçmemelidirler. yaptığımız her şeyi paraya ulaşmak için değil insan olduğumuz için yapmalıyız.

1

para araçtır. parayı sadece bir şeyler almak için kullanırız.

0

genelde araçtır. birşeyler alırken araç olarak para kullanılır

0

para kesinlikle amaç haline getirilmemeli para sadece araç olmalı. birşeyler alabilmek için birşeylere sahip olabilmek için kullandığımız bir araç. parayı amaç haline getiren insanlardan herşey beklenir çok cimri olurlar genellikle paraları için ölüler o derece

0

aslında düşünülünce araç gibi geliyor parayı sadece bir şeylere sahip olmak için kazanırız biriktiririz fakat bazı insanlar parayı sadece zengin olmak için biriktirir ne kadar parası olursa olsun harcayamazlar bunlar için para bir amaçtır

0

para araçtır önemli olan dürüstlük guven