0

iyi çay kısık ateşte dinlenerek yapılır. demlerken beklenmesi lazım biraz.

0

kaynamış suyu hazır olacak demliğe bir miktar dökecen sonra ğzerine çay koyup altınınkısacak 15 dk sonra mğkemmel çay hazır

0

bence iyi çay demlemek için ilk önce demi'nin çok iyi olması gerekir çok iyi bir marka olması gerekir ve ben tomurcuk kullanıyorum içine daha çok güzel tat veriyor ve koku veriyor suyu yarısına kadar koyuyorum ve kaynamaya bırakıyorum kaynadıktan sonra demin üstüne çayı koyuyorum ve istediğim kadar içebileceğim kadar dem ve su daha sonra kaynadıktan sonra tekrar içine yarıya su koyuyorum ve tekrar kaynatmaya bırakıyorum daha sonra ocağı kapatıp içiyorum bence en iyi çay demin de ve tomurcuk olmasındadır içinde çok güzel bir koku veriyor çünkü.

0

kafkas usulü demlemeyi deneyin derim. klasik demlemenin aksine bu yöntemde çay demliğe konulduğunda üstüne soğuk su konuluyor. suyla beraber çayın olduğu demlik de yavaş yavaş ısınıyor. gördüğüm ve denediğim en güzel çay demleme şekli. daha sağlıklı olduğu da söyleniyor. sanırım çaya aniden kaynar su dökünce bir madde salıyormuş ve o da zararlıymış. bu yöntem onu da engelliyor.

0

öncelikle kaliteli çay ve kaliteli su seçilmeli. suyun güzelce kaynaması sağlanmalı.

kaynar suya konan çayın en az onbeş dakika demlenmesi gerekir.

0

kaynayan su demliğe çekilir çay ondan sonra üzerine atılır böylelikle yavaş yavaş çay dibe çöker ve demlenmiş olur