1

işsizlik ödeneğinin ülkemizde belli şartlarla işten çıkarılan kişilere verildiğini biliyorum.. ama bununda bazı şartları var.. bilmem kaç gün primin sgk'ya yatırılmış olacak, 1 günün bile eksik olursa kesinlikle hak edemiyorsun. insanların sigortaya ödedikleri çalışma günlerin karşılığına göre herkese verilecek para da değişiyor.
ülkenin ekonomik durumuna bakılırsa az miktar..
bununla bu krizde işten çıkarılan ya da işten ayrılan insan hayatta geçinemez..

1

başka devletlerin işsizlik ödeneklerine bakıldığında bizim ülkemizde ödenen miktar çok az ve kısa süreli. halbuki işsizlik fonuna yapılan kesintiler oldukça yüksek. ülkemizin ekonomik durumu çok iyi olmayabilir ama işsiz kalan kişilerin de insan haysiyetine uygun şekilde hayatlarını sürdürebilmelerinin sağlanmasını istiyor gönül. hele de firmaların konkordato ilan ettiği, işten çıkarmaların çok olduğu bu dönemde insanların işsiz kaldığında hiç değilse zaruri ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir gelirleri olmalı.

bir taraftan almanya gibi ülkelerde yaşayan insanların çalışmadan para kazanmak için bu uygulamayı suistimal ettiklerini de görüyoruz. özellikle de türk kökenli insanların bu konuda biraz aha önde gittikleri malum.

yine de insan haklarına saygılı olunması, sosyal devletin gereklerinin yapılması gerekiyor.

0

ödenen sigorta günlerinize göre değişen bi rakam bu az bulanlar demek ki ödenen sigorta günleriniz çok az.

1

bence yeterli değil miktar çok az ama primimi dolduramadığım için ben alamadım maalesef keşke doldurmuş olsaydım az çok bir faydası olurdu en azından az olması hiç olmamasından iyidir.