1

hayat çok uzun bir öğrenme yolu ve bu yolda ölene kadar bir şeyler öğrenir. tek bir konuda bile her şeye hakim olamazken, her konuda her şeye hakim olmak mümkün değil bana göre. o yüzden ne kendimi ne de başkasını asla her konuda yeterli bulmam. insan eksikleriyle ve kusurlarıyla güzeldir.

0

hayır kendimi her konuda yeterli bulmuyorum ve kendimi ne kadar geliştirir sem geliştiretim yine de kendimi yeterli bulamayacağım insan her daim yeni bir şeyler öğreniyor ve öğrenmek mecburiyeti de yani hayatı boyunca bir çok şeye tanık oluyor gerek yaşayarak gerek de okuyarak bilgi sahibi olarak veya insanlardan birşeyler öğrenerek yada kendisi bir şey katarak bir şekilde öğreniyor ve bu gelişim süreci hep devam eden birşey bunun bir sonu yok yani insan her daim birşeyler öğreniyor ve kendini her daim yeni şeyler katıyor bu bakımdan şu kadar yeterliyim bu kafa iyiyim demek doğru değil bence çünkü yeterli değiliz ve hiçbir zaman da yeterli olmayacağız ben böyle düşünüyorum sadece yeterli olmak için öğrenmeye devam edeceğiz.

0

kendimi tabiki her konuda yeterli bulmuyorum .

0

kesinlikle kendime her konuda yeterli bulmuyorum tabii ki de.hiç kimse kusursuz değildir çünkü benim de yetersiz olduğum birçok konu var. ne kadar uğraşırsak uğraşalım da illaki yetersiz kalacağımız şeyler olacaktı illaki. kusursuz olmak yerine eksiklerimizi görüp onları kapatmaya çalışmak ve yetersizliklerimizin farkında olmak aslında en doğru olan şeydir. asıl yanılgıya kendimizi kusursuz sandığımız zaman düşeriz.

0

her insan bazı konularda kendini tamamen geliştirdiğine inanıyorum. fakat baktığım zaman çoğunlukla bilinmediği konular herkesin oldukça fazla. tabii ki her konuda herkesin iyi olması gerekmiyor. benim sevdiğim şeyleri karşımdaki kişi sevmemesi gayet normal bir şekilde karşılanması gerektiğini düşünüyorum. herkesin aynı şekilde aynı şeyden hoşlanmaması ya da bilmemesi normal bir durum. bu yüzden bilinmeyen konular hakkında pek fazla yorum yapılamaz. ama bildiğiniz konu hakkında tamamen kendinizi anlatabileceğiniz ve neler yapılıp yapılmayacağını çok iyi bir şekilde ifade edebilirsiniz. bu bakış açısı ile alakalıdır.

0

bu soruya evet buluyorum demem için 4 4lük bir insan olmak gerekiyor. bence öyle bir insan yoktur zaten herkesin bir eksiği veya eksik olan bir yanı kesin vardır. o yüzden evet her konuda yeterli buluyorum diyenler iyi düşünsün çok büyük konuşmak olur bu .