0

bizim şuan günlük hayatta kullandığımız şekerden yaklşaık olarak 180 kat dahah güçlü oldğu kabul edilen fakat insan sağlığı için bazı zararları bulunann bir tatlandırıcı adıdır. aspartamın en çok kullanıldığı yiyiecekler olarak diyet kolalalar bilinmektedir fakat bunların yanı sıra 6000 den daha fazla besinin içerisine aspartam katıldığı düşünülmekredir. araştırmacıların elde ettikleri verilere göre aspartam kullanımı 200 milyon insana ulaşmıştır (yılda) tahin edersiniz ki bu da demek oluyor ki her yıl 200 mişyon insan bu zararı tatlandırıcıyı tüketiyor fakat çoğu zaman bundan haberi dahi olmuyor.
aslında aspartamın bulunuu 1965 yılına dek dayanır ve ilk bulunma sebebi gastrik ülserin tedavisinde kullanılmak içindir. bu süreçte ypılan araştırmaarda elde edilen bulgulara göre bu madde hi bir şekilde alori içermez. kendini dildeki tat rösapterline bağlayarak tatlı olarak gösterir. besin değerleri yoktur ve enerji içermezler.
günümüzde üretim endüstrinisisn büyük bir kısmını kaplayan tatlandırcılar ın resmen bir zehir olduğunu ise duymayanımız kalmamaıştır. içerisindeki kimyasal maddeler sebebi ile bir çok yiyeceğimizin içerisnde kullanıım da aslında yasaktır aynı zamanda en sık rastlanan şikayetler de alerjiler sebebi ile oluşmaktadır.
aspartam hangi yan etkilere sebep olabilir
aspartamların kullnıcılıar tarafından rapor edilen yan etkilerverilerin baktığımız zaman genellikle nörolojik sorunlara yol açtığını gözlemleriz. bunlar baş ağrısı , halisünasyonlar mide bulanmaları ani duygu geçişleri kaygı krizleri ve panik ataklardır.
bnların yanıındaki ciddi yan etklieri sie egzoftalmikk guatr ve kanser olarak belirtilmiştir. kullanıcılar tarafından belirtilen tüm bu yan etkilere karşın ilgili kurum tarafından aspatam hakkında her hangi bir tehlike durumu gözlemlenmemeiştir. bunun temel sebeplerinden bir tanesi ise bu yan etkilerin oluşmasında aspartamalrın doğrudan bir etkisnin byapılan bilimsel çalışmalr le birlikte gözlemlenemememiş olmasıdır diyebilirz.
bizim gene de işimizi şansa bırakmamak ve lelimizden geldiği kadar bu trz besinlerden kaçınmak gerektiği kanusunda fikir belirtmek istiyorum peki bunu nasıl yapabiriiz aspartam dediğimiz maddeler nerelerde bulunmamaktadır.
genellkilke koşulları gereği asğartam özellikle dde paketlenmiş halde bulunan şekerler ve ekerlemelerde kendilerini göstermektedir.meyveli içecekeler saızlar meyveliği yoğurtala
dondurulmuş tatlıar ilaçalr çocuk şurupları ve antibiyotikler
düşük kalorili gıdalar sporu çecekleri çikolatalar nane şekerleri dondurmalar kahvaltılık gevreklr ve konserve gevrekler genellikle kullanımı çok fazla olan ve en başta bilninenler arasındadır.

0

aspartam kimyasal formüllü bir tatlandırıcıdır. normal şekerden 180 kat daha fazla tatlıdır. ilk kez 1965 yılında keşfedilmiştir. 1974 ilk abd de kullanılmasına başlanmıştır ama başlansada tartışmaları uzun yıllar sürmüştür, kullanım güvenliği açısından ciddi tartışmalara yol açmıştır.kısacası yapay kimyasal bir tatlandırıcı bana göre doğal olmayan herşey güzel değildir...

1

aspartam bildiğimiz şekerden 180 kat daha güçlü olan yapay bir tatlandırıcıdır..1965 yılında gastrit ülserin tedavisi için çalışma yapan bir kimyager tarafından bulunmuştur...kişide şeker alımı hissi uyandırmaktadır..zararları genelde nörolijiktir...başağrısı , halüsinasyonlar , mide bulanması ,ani duygu geçişleri , kaygı krizleri ve panik atak gibi yan etkileri vardır..bağlantısı henüz kanıtlanmasa bile guatr ve kanser ciddi yan etkileridir..

0

aspartam kimyasaldır ve cok tehlikelidir kanser hatta ölüme kadar yolu vardır

0

aspartam üniversitede araştırma konumdu . beni en çok şaşırtan kısmı farelerde yapılan deneylerde ense uyuşması , düşünme yetisini azar azar kaybetme ve mesane kanserine sebep olduğu kanıtlanmış. işin en acı tarafı ise özellikle tatlı sakızlarda topitop tarzı şekerlemelerde ve diyet ürünlerde çok kullanılıyor.küçük bir sakız deyip geçmeyelim.

0

aceba şeker hastalığıyla ilgili birseymi

0

ben şeker hastasıyım ve şeker hastası olanlar için üretilen gıda maddelerinde kullanılır.şeker hasatası oldugumda araştırmıştım. hatta sakarinde bile var zararlı olduğu icin şekeri komple bıaraktım hic kullanmadım.bilgilerin dogrulugunu tam bilmiyorum ama ms hastaligina sebeb oldugunu okumustum birde şekerden 180 kat daha tatli oldugunu biliyorum.

0

vücutta zehirlenmeye ve bir çok yan etkiye neden oluyor

0

çeşitli gıda ve ilaçlarda bulunan kalorisi düşük yapay bir tatlandırıcıdır.

0

aspartam bir ilaçtır ve 1965 yılında bir kimyager tarafından bulunur bir kaç aminoasitten yapılan aspartam ilacı. tatlandırıcı içeren bu ilaçta kalori yoktur. aspartamı kullandıktan sonra dilde tatlı bir his bırakır bu yüzden tatlı ihtiyacınızı giderir çoğunlukla çaya kahveye atılan bu ilaç şeker hastaları tarafından da kullanılabiliyor çay şekerine göre daha az zararlı ve daha sağlıklı olduğu için artık günümüzde daha çok kullanılmaya başlandı

0

aspartam şeker tüketemeyen,şeker tüketmesi zararlı olan hastalara ve şeker hastalarına verilen bir tatlandırıcı çeşididir ve bu tatlandırıcının kalorisi olmadığı için sadece tatlı bir tat almasını sağlamak amacıyla kullanılır.bu tatlandırıcı şeker hastalarının şeker tüketmesini önlemek amacıyla verilir ve şeker tüketimini azaltmaya yardımcı olur.çoğu yaşlı bu tatlandırıcıyı kullanmıştır.

0

80lerin başında usade onaylandıktan sonra
en popiler tatlandırıcılardan biri olmuştur aslında
bazı blimsel toplulukların tartışmalarına maruz kalan bazı blim adamları hatta kafaya hasar verebişleceğini bile söylemiştir elerjiden premüter doğuma karaciğer hasarlarıdnan
kansere bi çok hastalık tetiklediği belirtilmişti
mesela vucutta doğal olarak bulunmayan
vucut tarafından üretilen aminoasittir

0

tatlandırıcıdır kanserojen madde içerir kullanılması tavsiye edilmez özellikle çocukların kullanmması gerekir.

0

aspartam tatlandırıcı bir maddedir. içerisinde asit bulunur. çoğumuzun da bildiği gibi asitin yanıcı özelliği vardır. aspartam içeceğimiz maddeye girdiği anca içinde gözle görünmeyecek tepkimeler olur. içtiğimizde ise midemiz ile tepkimeye girer. gereğinden fazla kullanılırsa yaşımız ilerledikçe şeker hastalığı gibi birçok hastalık ortaya çıkabilir.

0

aspartam sağlıklı olmayan tatlandırıcıdır. üreticilerin daha çok işine gelen ve tasarttuf sağladığı için bu ucuz yollara başvurdukları yöntem. sağlıksız olduğu biliniyor

0

kanserojen bir madde olduğu için uzak durulması gerekmektedir.

0

asparta tehlikeli bir kimyasaldir ve kansere yol açabilir

0

aspartam şekerden 180 kat daha güçlü olan yapay bir tatlandırıcıdır.bu madde başta diyet gazlı içecekler olmak üzere 6000 den fazla besin ürününde bulunur.besin değeri olmayan bu suni tatlandırıcının insan sağlığı üzerinde bir çok yan etkisi vardır. aspartam kullanımında ortaya çıkan yan etkiler şunlardır; halüsinasyonlar, mide bulantısı,ani duygu geçişleri, kaygı krizleri ve panik ataklar bunun yanında ciddi yan etkileri egzotalmik guatr ve kanser dir. ailemize ve çocuklarımıza kesinlikle içinde aspartam bulunan yiyecek ve içecekleri önermemeli ve yememeye özen göstermeliyiz.

0

aspatram binlerce farklı gıda ürünleründe ve ilaçlarda bulunan düşük kalorili yapay bir tatlandırıcıdır. yaygın olarak hazır yiyeceklerde ve içiceklerde diyet olarak etiketlendirilmiş ürünlerde ısı gerektirmeyen tariflerde kullanılan sektördeki en popüler tatlandırıcıların başında gelmektedir.

0

yapay tatlandırıcı. rafine şekere göre 200 kat daha tatlı. bu yüzden gıda sektöründe kullanılan rafine şekerin yerini almıştır ve şeker açığını kapatmıştır. yan etkilerinin çok fazla olduğu ve ciddi anlamda zararlı bir suni madde olduğu açıklanmıştır. paketli ya da paketsiz yediğimiz, içtiğimiz her türlü üründe bulunma ihtimali yüksektir.