1

kremalı mantar çorbası kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir. genel itibariyle her evde yapılan bu çorbanın tarifi ise şöyledir. malzemeler olarak;
en başta kültür mantarınız olması gerekiyor. kültür mantarı olmazsa olmazlardandır. bundan dolayı kültür mantarını tedarik ediyoruz. bu mantarı marketlerde dahi bulabilirsiniz. bunun için 250 gram mantar yeterlidir. sonra büyük boy bir tane soğan, 5 yemek kaşığı oranında zeytinyağı, yarım bardak krema, 5 bardak sıcak su, biraz maydonaz, iki yemek kaşığı un, biraz tuz ve birazda karabiber yeterli olacaktır.
yemeğin yapılışı ise şöyledir;
mantarı küçük olarak doğrayın ve soğanları küp şeklinde kesin. zeytinyağını önceden bir tencerede kızdırın, sonra soğanları ekleyip kavurmaya başlayınız. mantar ve soğanlar kavrulduktan sonra için önceden hazırlanan 5 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz. pişirmeye başlıyoruz. ama ocağın altını kısık ateşe alıyoruz. yalnız sürekli karıştırıyoruz taki kokusu çıkana kadar. sonra pişen çorba suyundan biraz alıp una boca ediyoruz ve karıştırıyoruz. terbiye olan unu da çorbanın içine ekliyoruz. akabinde tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. kaynama noktasına gelen çorbamızı artık servis için hazır hale getiriyoruz. daha sonra üzerin biraz maydonaz ekleyerek afiyetle yiyiyoruz.

0

iki kişi şuan yorum yapmış yani cevap vermiş ikisinin cevabı’da bir güne benziyor anlamadım sanırım burada kopyala yapıştır yapınca siliniyordu anlamadım şuan kafam gerçekten çok karışık biri bana bunu açıklayabilir mi

1

tencerenin içine sıvı yağ ile birlikte soğanları döküp kavur sonra üzerine ufalanmış mantarları döküp karıştır kavuruyoruz.

0

öncelikle malzemeleri söyleyelim;
200 gram ince doğranmış mantar
1 adet rendelenmiş kuru soğan
5-6 su bardağı sıcak su
200 gram krema
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kesme şeker
1 cay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı hakkında konusursam eğer;
tencere içerisine sıvı yağı koyuyoruz içerisine soğanı atıp kavuruyoruz. sonra dilimlenmiş mantarlarımızı tencereye ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.mantarlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. sonra üzerine 5-6 bardak sıcak suyu ekliyoru ve kaynamaya bırakıyoruz. ayrı bir tencerede tereyağını ve unu kavuruyoruz. kavrulan una krema ekliyoruz ve kavurmaya devame ediyoruz. çorbanın suyundan unun içerisine biraz döküp çırpıyoruz. unlu karışımı çorbamızın içerisine döküp çırpmaya devam ediyoruz. içerisine şeker,karabiber ve tuzu ekleyip bırakıyoruz. 15 dakika çorbayı dinlenmeye bırakıyoruz. ve işte çorbamız hazır. afiyet olsun.

0

malzemeler;
200 gram ince doğranmış mantar
1 adet rendelenmiş kuru soğan
5,6 su bardağı kaynamış su
200 gram krema
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
tencerenin içine sıvıyağ ile rendelenmiş soğanları döküp kavuruyoruz,sonra üzerine dilimlenmiş mantarları katıp kavuruyoruz.ardından içine 5,6 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.ayrı bir tencereye tereyağı ve unu koyup kavuruyoruz,kavrulan unun içine kremayı döküp tahta kaşıkla kavurmaya devam ediyoruz.sonra mantarlı çorbanın suyundan unlu karışıma döküp çırpıyoruz,unlu karışımı kremalı mantar çorbasının içine döküyoruz,ve çırpmaya devam ediyoruz.son olarak içine şeker,tuz ve karabiberi döküp karıştırıyoruz.çorbayı 15 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz,ardından servis ediyoruz. afiyet olsun :)