0

evet ama bunu belirleyen yayınevleri mi bunu merak ettim bende şuan

0

bir iki yayinevinin kullandigi kagit kalitedini ve kazanacagi kar marjini biraz dusururlerse eger satislarinin daha fazla olacsgini dusunuyorum. ve ogrencilerin bu kitaplari almalari imkansiz. ee tamam bakin cevirmen ucretiydi, telif ucretiydi bilmem nesi ama yabanci yazarlarin kitaplaeini cevirip yayinlayan o ladar yayinevi varken bir yayinevinin bictigi fiyati bicmiyor diger yayinevleri. diger yayinevleri cevidigi kitaplaei yayinladiklarinda en fazla 30 lora 35 lira fiyat bicerken bu kastettigim yayin evinin kitaplari en dusuk 50 lira 60 lira. o da en az. birde ciltli yapiyorlar kitaplarien az 100 lira 110 lira oluyor. bu 50-60 lira olan kitaplari sitelerde indirimlerle 40 liralars kadar iniyor malesef. bu en fazla 30-35 lira olan kitaplar bile indirimlerle 25 tl ye kadar indirim yakalayabiliyorsun. bazen kampanyada yakalayip 35 liralik kitaplari 9.90 12.90 gibi fiyatlara bulabiliyoruz bu kitaplari. el insaf bu kadsr pahali olur mu bir kitap ya. kar marjini biraz indirin ve kagitlari birinci kalote kullanmazlarsa aslinsa daha fazla kar yapacaklar. cunku kitaplaeinizi alip okumak isteyen o kadar cok okuyucu var ki... bunlari resmen ayristiriyorsunuz. resmen bizi kazikliyorlarmis gibi geliyor. fuarlar yapiliyor, fuarlara ozel indirim bile yapilmiyor bu kastettigim yayinrvinde. internet sitelerindeki indirimlerle birebir neredeyse... fuara gidip yol parasi harcayacagima internetten siparis veririm daha iyi.

1

@papatyam34 aynen bende oyleyim kanka. hatta buradan kazandigim kazanclarla bugun tuyap kitap fuarina gittim. bir okunacaklar listem varsi zaten mesela. onu yayinrvlerine gore ayirdim ettim eyledim. sonra bugun fuarda yayinevlerine gore bir gezdim standlari. en son sahaflara baktim maksat pegasus gibi bir yayinin ikinci ellerini bulursam alirim diye. oyle de oldu 2 kitabini aldim pegasus yayinlarinin. bu konuda, yani pahali kitaplar konudunda surekli de sahaf gezerim. cunku okudugum kitabin kitapligimda durmasini isterim bende.

2

düşünüyorum evet çok pahalı yani bir öğrencinin onda olması imkansız bir vichymiz var ve kitap almak istiyoruz ama bir tane kitapları yetmiyor birkaç tane kitap almak zorundayız ve çok pahalı bir de okuma kitabı olarakta en fazla 30 tl verebilirim ya onun üstünü asla veremem ona verirsen bir ay boyunca hiçbir şey almaman gerek okumayı seven bir insanım ben reyiz kitabı almayı seviyorum ama bütçemi aşıyor yani bir ayda bir kitap olabiliyorum daha fazla kitap olmak istiyorum ama pahalı

2

bazen yayın evlerinin kitaplar için istedikleri para o kadar fazla ki alacağım kitapları internetten veya başka yerlerden temin ediyorum. yayın evleri özellikle gündemde olan, çoğu insan tarafından okunan yazarların kitapları için inanılmaz paralar istiyorlar. biliyorlar çünkü ne kadar para isteselerde yazarı sıkı takip eden okuyucular o kitapları alacaklar. böylece istedikleri fiyatları bir şekilde alıyorlar. ben kitap alırken bir sahafçı var ondan almaya çalışıyorum. kitaplar hem gayet ucuz hemde çok fazla yıpranılmamış. bazen 3 kitaba 20 tl verdiğim olmuştur. 3 kitaba 1 kitap parası vermek gibi bir şey olmuş.

0

nasılsa sirf bu okuyan kisiler tarafindan alinacak diye fahis fiyat cikaran iki yayinevi bar benim gözümde. biri pegasus. adamlar tamam ceviri ucreti telif ucreti derken baya masraf ediyorlar bir kitap icin ama bir arkadya yayını da ayni. arkadya yayınları da çeviri/çevirmen ücreti, telif ücreti vs ücretler ödüyor ama en pahalı kitabi 25 tl iken arkadya yayinlarinin, pegasusta en az 40 tl bir kitabin fiyatı. e ayni ücretleri veriyorsunuz bu kadar fahis fiyat niye çekiyorsunuz, degil mi ama. bir diger yayinise ephesus. adamlar en azindan yerli yazarlari cikariyor ama onlarinda en uygun cikardigi kitap 32 tl. hayır ceviri vesaire olayları da yok bu yayinin.