2

düşünmüyorum. çok fiyat araştırması yapmadım. almak istediğimiz kitapların eğer yabancı dilden çevriliyor ise (bir kaç çeviri var ise farklı yayın evlerinden) çevirisi iyi olan olumlu puanları olanları tercih ederiz. kitapların pahalı ! olması kağıdın pahalı olmasındandır.
bazı yayın evlerinin daha kaliteli eserleri bize sunduklarını düşünüyorum.
ithaki, iş bankası yayınları, kırmızı kedi, altın, pegasus, iletişim, epsilon, inkılap ve can yayınları şu an kitaplığıma baktığımda gözüme çarpan yayın evleri.
kitap okumayı seven herkes için asla pahalı gelmeyecek bir kazanımdır.

2

evet , bazen kesinlikle çok daha pahalı satış yaptıklarını düşünüyorum. özellikle test kitabı ya da ders kitapları satan yayınevleri fazlaca pahalı bir satış gerçekleştiriyorlar.
bunu yapan yayınevleri de genellikle ismi duyulmuş ve ünlenmiş olan yayınevlerdir. sadece kaliteli yayın yaptıkları için ve içerikler ürettikleri için adlarını kullanarak ürünlerini ve kitaplarını satarken çok daha fazla kar payı koymaya çalışıyorlar.
bazı yayınevlerinin gerçekten de güvenilirliği daha fazladır çünkü içerisinde yanlış ve hatalı bilgi bulmak çok daha zordur bu şekilde başarısını kanıtlamış olan yayınevlerinin de çok daha fazla fiyata satmaları aslında bir yerde normal geliyor. her sektörde olduğu gibi kitap sektöründe de isim yapmış olan markalar gerçekten daha fazla bir şekilde kazanç sağlamaya çalışıyorlar. çünkü diğer insanlarda daha güvenilir buldukları için bu yayınevi'nin kitaplarına yönelecek ve daha fazla satış sağlayacaklar. yayınevi de normal bir güdü ile fiyatlarında illaki bir artış yapmaya başlayacaktır. bir yerde kesinlikle haklı olduklarını da düşünüyorum.her zaman daha kaliteli olan ürünler diğerlerinden bir şekilde bir yönüyle farklı olmalıdır.
ayrıca bazı basım evlerinin kitapları gerçekten çok daha iyi oluyor. kitabın kapağı ve sayfaları kalitesi biz de gerçekten okumaya ve o kitabı kullanmaya çok daha fazla teşvik eden bir etken oluyor. o yüzden daha kaliteli malzeme kullandıkları için de fiyatları daha pahalı oluyor olabilir.
ancak kitap fiyatlarının artması dolaylı olarak insanların çok daha az kitap olmasına ve okuryazarlık seviyelerinde çok daha fazla düşüş göstermesine neden olacaktır maalesef. kitaplara bu kadar fazla zam gelmesini gerçekten doğru bulamıyorum. zaten her şeye fazlaca zam yapıldı insanlarda kitap okuma ihtiyaçlarını her zaman geri plana atıyorlar ve harcamaları için başka şeylere öncelik veriyorlar. yayınevlerinin de bu konuda biraz özverili davranması gerekiyor ki bu sayede bizler de kitap alırken fazla zorlanmamış oluruz.

0

evet baxı yayın evleri pahalı. hatta geçen haberlerde duydum kitaplara zam geliyormuş.

0

evet, bazı yayınevleri inanılmaz pahalı. birde o kitapları ciltli çıkarıyorlar iyice pahalılaşıyor kitap. o cilde harcanan paradan dolayı ister istemez artıyor tabi kitabın fiyatı. bilhassa pegasus yayınları. tamam, anlıyorum yabancı yazarların kitaplarını çevirmekte, bunun çevirmen ücreti var, telif ücreti var yayınlanan ülkedeki yayınevine ya da yazara, grafikerine (kapak tasarım için), redaktöre filan ama diğer yayınevlerinde 18-27 tl arası bulabildiğin başka bir yabancı yazarın kitabını, pegasus yayınlarında en az 50 tl ye bulur olduk o da indirimli hali ile neredeyse. artık kâğıt kalitesini de mi önemsiyorlar anlamadım ki… tamam, biz sizler için önemliyiz okuyucular olarak. ortaya da kaliteli birşeyler sunmak istiyorsunuz ama en azından kâğıt kalitesini bir nebze olun düşürseler belki fiyatları biraz daha da aşağıya inecek. gerçi kâğıt fabrikamız kapandı 35 liralık pegasus kitapları birden 50 tl ye çıktı.

0

tabii ki bazı yayınevleri oldukça fiyat farkının fazla olduğunu görebiliyoruz. fakat hangi yayınevi biraz daha ideal satıyorsa o yayınevinden almayı tercih ediyorum.