1

diğer insanların sigaradan çıkan dumandan olumsuz etkilenmemesi ve sağlığını tehdit edecek bir durum olmaması için yasak. çok yerinde bir uygulama bence. kimsenin başka birine zehir solutmaya hakkı yok. bu yüzden daha geniş bir alanda uygulanmasını temenni ederdim açıkçası.

0

çünkü insanlar bundan rahatsızlık duyabilirler. hasta olan insanlar yaşlılar nefes darlığı çekenler olabilir onlara karşı saygı duymak gerekir. sigarayı sevmeyen sigara düşmanı olan insanlar vardır. dumandan rahatsız olanlar kokudan rahatsız olanlar olabilir. ayrıca sigara aynı zamanda pasif içicilik yaratır karşımızdaki insan da bundan rahatsız olabilir. örneğin, sporcu biri olabilir ve sigara içilen ortamdan rahatsız olabilir. sigaranın bir çok yerde yasaklanmasınon bir çok sebebi olabilir. sigara zehirli bir maddedir. insan sağlığına zarar verir ölümcüldür. ayrıca çocuklar da bundan etkilenebilir veya size özenebilirler. bu yüzden de sigara kapalı alanlar da içilmemelidir içilmesinin yasak olma sebepleri arsında yer alabilir.

0

içmeyenleri napacaksınız diye sorasım geliyor. kendini zehirliyorsun beni zehirlemeye hakkın var mı diye sorasım geliyor onlara karşı...

0

kapalı alanda sigara içmek kendi özgürlüğünden faydalanarak başkalarının özgürlüğünü kısıtlamaktır
sigara içen birinin sigara içmeyen biri tarafından zehirlenmesine yol açar
adalet kavramı bu yasakta daha net bir şekilde belli olur.
yemek yenilen restoranlarda vb yerlerde yemeğin tadını almamamıza yol açabilir.

0

sigara içme yasağına sigara içenler kapalı alanda içmeyen insanlar kapalı da oturan sigara icselerdi sigaradan o nefes aldığında sigaranın dumanı ici ne girince insanı mahrum bırakıyor

0

eski zamanlarda kapalı alanlarda otobüslerde vapurlarda hastanelerde ezcanelerde kullanılmış olup insanın hak ve hürriyetlerine zarar verecek şekilde günlük hayat işlemiş bir olaydır.sigaranın kapalı alanlarda kullanımı günüzmüzde ne kadar yasaklanmış olsa da uygulamada sıkıntılı bir konu olmaktan öteye geçememiştir.yarın otobüse veya minibüse binecek olursam şunu garantisi verebilirim ki şoför mutlaka sigara içmek için hamlede bulunacaktır bu iddaamda o kadar eminim ki hergün bu görüntüyü görüyorum şikayet edilmesi maalesef hiçbir işe yaramaıyır kapalı alanda sigara içmek kesin ve kes uygulamada taraf gözetmeksizin uygulanmalı kişinşn hak ve hürrüyetlerini gasp edebilecek kişilerş en ağır para cezalarıyla nispet derecesinde cezalandırmak gerekmektedir.

0

çünkü sigara sağlığa çok zararlıdır. ve bağımlılık yapıyor. insanlar sigara içmeye başlayınca sonrs bırakması çok zor oluyor. kapalı alanlarda sigara içtiğimizde diğer insanlara kötü örnek oluyoruz, ve onlarda bizim yüzümüzden sigara içmese bile pasif içici olarak o ortamda olmusuz etkileniyor. bunu engellemek amacıyla sigara kapalı alanlarda yasaklanmıştır.

0

çünkü kapalı alanlarda sigara içmeyen insanlarda olduğu için, onların da pasif içici konumuna düşüp sigaranın sebep olduğu hastalıklardan bir nebze korumak.

0

her insan sigara tüketmiyor. insanlar kullanmadıkları birşeyin dumanına maruz kalmak zorunda değildir. sigara sağlığa zararlıdır. sigara aslında içen kişiden daha çok pasif içicilere yani içmeyenlere daha fazla zarar vermektedir. insanların sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. insanlar duman kokusundan rahatsız olabilirler. aynı ortamda bulunmak istememeleri çok doğal. ben sigara kullanan bir insan değilim. sigara kullananlar yüzünden ciğerlerime zarar verilmesini istemiyorum. başka açıdan yorumlarsam üzerimde olduğu gibi is kokusu yayılıyor. saçın , kıyafetlerim sigara kokuyor. ve bu koku hiç hoşuma gitmiyor.

0

sigara kullanmayan insanları da etkilediği için,yasaklanmış olabilir.pasif içiciler daha kötü etkileniyor,sağlıklı bir uygulama.

0

çünkü kapalı alanlarda sigara içmeyen insanlarda var.
o insanlara haksızlık olur kapalı alanlarda sigara içmemiz ve onlarada zarar verir.