0

aslınfa balın saymakla bitmeyen faydaları vardır çok güzel bir mucize değilmi
gerek sağlığa gerek güzelliğimize gerekse ağız tarlılığımıza olsun çokça faysaları vardır
bal bir çok vitamini mineral i probiyptikleri içinde
şeker için çok önemli bi yerdedir
cildin yenilenmesini parlamasını sağlar
öksürük için bi alternatiftir
bağırsağımız için önemlidir
enerji için kullanılır

0

mucize ürün bal ondan ne beklerimize bağlı olarak faydaları değişebilir. boğazın ağrıyorsa, iç organlarında bi hastalık varda, romatizma varsa , çocugun olmuyorsa , dikkat bozukluğun varsa, şeker hastalığın varsa yani kısacası bi sıkıntın varsa doğal bal ve aktar karışımları ile her derdine deva bulabilirsin olmadimi yan ürünleri polen , arî sütü gibi şeyleri ye geçer.

0

bal çok eski çağlar’dan bu yana şifa deposu olarak kullanılan nadide besinler arasında yer alır özellikle insanların hastalıklardan korunmasında ve hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılan etkili yöntemler arasında yer alır. balın insan vücuduna sağlık açısından bir çok faydası bulunmaktadır. grip ve soğuk algınlığı na yakalanmış olan kişiler ılık su içerisinde bal ve limon karıştırarak içtiklerinde daha çabuk iyileşir ve hastalıktan kurtulurlar. öksürük ve boğaz kuruluğu gibi sorunlarda da ılık su içerisine bal karıştırılarak içilmelidir. bu yöntem çok eski çağlar’dan bu yana yapılan yöntemler arasında yer alır. bal insanların bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ettiği için hastalıklardan korunmak için etkili bir korunma yöntemidır bal insanları hastalıklardan koruduğu gibi cilt problemlerinin giderilmesinde de yardımcı olur özellikle bal ile hazırlanan cilt maskeleri çok önemlidir. bal cildin nemlenmesine ve genç kalmasına yardım eden önemli etmenlerden biridir bal ile yumurta akı karıştırılarak yapılan maske ciltteki kırışıklıkların giderilmesinı ve cildin daha parlak görünmesine yardım eder. bal cildin nem dengesini de korumaya yardım eder. bal ile hazırlanan maskeler saç için de uygulanabilir saçın daha parlak ve canlı görünmesine yardım eder

0

vitamin ve mineral kaynağıdır:bal bağışıklık sistemide olmak üzere vücuda birçok fayda saglar c vitami ve kalsiyum vede demir kaynağıdır. kemiklerimizi güçlendirir dolaşım sistemimize yardımcıda olur .

0

balin vücuda faydaları saymakla bitmez enerji verir kanserden korur vücudun direncini arttırır metabolizmayı düzenler bal arıların çiçeklerden aldığı polenleri ağaçta veya kovanlarda bali işleyerek peteklere doldurmasiyla olusur ve doğal bir yicektir b12 kalsiyum demir fosfat magnezyum gibi birçok da vitamin içerir ve insan vücudu için cok değerli bi besin ve gıda maddesidir.

0

bal insanı genç ve dinç tutar hastalıklara birebirdir

0

balın vücuda faydalarını saymaya kalksak saymakla bitmiyor. sadece kısaca şöyle söyliyim ölüm hariç her derde devadır. tabiki 10 kavanoz 100 tl olanları hariç

0

balın insanlara yararı mesela hastalıkda veya sigara içen birisinde balgamı atırırı kanserleri korur diye bişey duydum ne kadar doğru orasını bilemem ama öyle duydum balın boğaz ağrısına iyi geldiğini biliyorum bal da organik şeker olduğu için şeker hastalarının pek etkilenmediğini biliyorum çünkü bal bi doğal şekerdir balın saç dökülmesine iyi geldiğini biliriim krostan diye bi hastalık vardı tam hatırlamıyorum ismini yanlış yazdıysam özür dilerim arkadaşlar ona iyi geldiğini bilirim

1

balın birçok faydası bulunmaktadır . öncelikle gribe iyi gelmektedir . öksürük için birebirdir. tatlı ihtiyacını gidebilirsiniz . kansere karşı korur .

0

bal çok sağlıklı bir yiyecektir peygamberimiz'le bali çok severmiş çok şifası vardır kanserden korur vücudumuzu güçlendirir hastalıklardan korur enerji verici kısacası tüketmemiz gereken başlı yiyeceklerden dir

0

bal bağışıklık sistemimizi güçlendirir. doğal bir antibiyotik ve çok güçlü bir antioksidandır. arı ürünü olduğu için hemen hemen her derde deva olan doğal bir ilaçtır. her yarayı iyileştirici özelliği vardır ve yara izlerini de kapatır diye biliyorum. bal çok sayıda makro ve mikrobesleyiciler, enzimler, probiyotikler, prebiyotikler, vitaminler ve mineraller içermektedir. bunun yanında bal arının meyvelwrden topladığı nektarın arı vücuduna girmesi ve salgıyla çıkması sayesinde oluşur. bal insan vücudunda hastalıkları ve virüsleri yok ederek sağlıklı bir bünyeye aahip olmasını sağlar.

0

balın faydasını peygamberimiz (s.a.v) her derde devadır diyerek nitelendirmiştir.

0

balda c vıtamını vardır ve ılaçlarda genelde kullanılır bır yara yada hastaysan hemen bal yersin yada biyerin yarıldıysa direk bal sürerler nedenmi çünkü bal içincekı mıkropları oldurup yaranın hemen kapanmasına ıyılesmesıne vesıl olur bal süte koyulur ve asırı derecede guzel oluyor ben gercekten cok kullanırım ve bizim evde asla ve asla bal eksız olmaz cıdden balı cok tüketirim ara sıra canım tatlı birşey cektıgı zamanda dırek dolapı açar balın yanına koşarım aşırı derecede severım evet cok pahalı ara sıra almıyoruz fıyatı pahalı dıye ama faydalı olucaksa cok ıyıdır hastalıklara yaralara ve farklı seylere karsı bal en yararlısıdır dıye duşünüyorum siz siz olun bal yiyin vitamin kazanın.

0

balda c vitamini kalsiyum demir magnezyum vb. vardır bal anti bakteriyel özelliklere sahiptir bu yüzden geleneksel ilaçlarda çok fazlaca kullanılır

0

bal zekayı kuvvetlendirir. vücuda çok güzel faydaları vardır. balı bal arıları yapar. balın çeşitleri vardır. çiçek balı, çam balı, deli bal gibi. tadı da çok güzeldir ve bal bozulmayan tek gıda olarak literatüre adının yazdırmayı başarmıştır.

0

yuksek kalorıyle kılo aldırır ve enerjısı yuksektır enerjı verır

0

vitamin ve mineral kaynağıdır: bal, bağııklık sistemi de olmak üzere vücuda bir çok faydası olan c vitamini, kalsiyum ve demir kaynağıdır. kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir. demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur.

1

bal bakteri barındırmadığı için doğal antibiyotiktir. ayrıca öksürüğe iyi gelmektedir. sıcak süt bal ve karabiber karışımı harika bir üçlüdür. öksürüğe ve gribe birebirdir. ayrıca balda c vitamini bulunmaktadır.

0

bal bakteri barindirmadigi icin dogal antibiyotik ozelligi taşır, çok guclu bir antioksidandir .glikoz fruktoz, demir ,kalsiyum ,fosfat, sodyum ,klorur ,potasyum gibi mineralllerden oluşuyor ve ayrıca b1 b2 vitaminlerini barındırır.
kolestrol seviyesinin kontrol edilmesi diyabetin yönetilmesi mide sorunlarının tedavi edilmesi enfeksiyonlarla savasilmasi enerjinin arttırılması gibi insan sağlığı açısından önemli etkenler bulunmaktadır. bal kilo vermeye yardimcidir. doğanın enerji arttiricisi
bağışıklık sistemini güçlendirir antikanserdir
bal beyni güçlendirir.
gastrik sorunları tedavi eder.
ishal süresini azaltır.
vitamin ve mineraller açısından zengindir, antiseptik özelliği vardır. antioksidan özelliği vardır. cildi temizler.
balin zararları da vardır faydalarinin olduğu gibi fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tuketmesi onerilmez
1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. fazla tuketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş donmesi gibi hastalıklara neden olabilmektedir . yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.

0

vucudun seker dengesini saglar. iceridindeki mineraller sayesinde vucut enerjisini yüksek tutar