0

genelde film izlerken ya da kitap okurken böyle bir olayla karşılaşınca insan düşünmeden edemiyor ben olsam ne yapardım diye. sanırım ilk ölen ben olurdum çünkü yaşamak için öldüremem. gerçek hayatta bunu uygulamak o kadar kolay olmazdı herhalde.

0

bu çok tartışmalı bir durum insanlar tabi ki hayır cavabını verecekler ama insanın asıl kişiliği ölümün eşiğine gelince belli olur yaşama güdüsü herşeyden üstündür ve muhtemelen öldürürsün.

0

kimse kendini kandırmasım yaşmak için herkes öldürür. ben öleceğime o ölsün ama durduk yerede öldürmem yani :)

0

kimi zaman hayat mücadelesi vermek gerekiyor. yaşamak için öldürmek gerekiyor. bu durumda bende ölmemek için öldürürdüm. tamam vicdanen rahatsız olsamda buna kendi canım için mecbur oluyorum sonucta. bu yüzden yaşamak için öldürürüm acımam. :)

0

öldürmem. öldüremem ya yok olmaz. birini öldürmek çok büyük bir şey bence.

0

hayır öldürmem herkesin bir ömrü var zaten kim ne kadar yaşarsa

0

kastın bir hayvansa öldürürüm. ama insan öldürmekten bahsediyorsan öldürmem...

1

yaşamak için öldürür müsünüz? sorusu ancak savaş zamanlarında ölmemek için düşman askerini öldürmek için yapılır. yani savaşta ölmemek için düşman askerini öldürmek savaş halidir. aksi durumlarda öldürmek diye bir şey söz konusu olamaz. bu hayatta yaşamak herkesin hakkıdır.

1

yaşamak için gerekirse öldürürsün yani.. doğada tek başına kalmışsan, yiyeceğin ya da kullanacağım suyun yoksa.. kendini idame ettirmek için öldürebilirsin.. balıkları, kuşları, tavşanları gibi..
aklıma alfa kurt filmi geldi.. yaşamak adına verdiği savaş.. harika bir film idi.

0

allah'ın verdiği ben alamam. ki nasıl alayım allah'a nasil hesap vercem yapmam yani

0

oldurmem. bırakırım beni oldursunler. katil olamam ben.