0

ben üniversite tercihi yapacak olanlara şunu söylemek istiyorum sadece. akıllarına okuyacakları bölümlerden birkaç tane seçsinler. nedeni ise şu; şimdi ülkemizde bazı bölümlerden çok mezun var. öğretmenlik gibi. atanma sorununu bırakın ücretli öğretmenlik yaparım derseniz saatlik ücret verdikleri için asgari ücrete bile ulaşamayabilir maaşınız. yani o yüzden birkaç bölüm aklınızda olsun. ve o aklınızda olan bölümlerden iş olanağı olarak önü en açık olacak mesleği seçin. bugünlerde öğretmenler intihar ediyor haberlerini okuyoruz. yani öğretmen olacağım diye diretmeyin. diğer mesleklere yönelin. illa öğretmen olacağım derseniz yüksek lisans okuyun, bir üstü bir üstü derken bir yandan da üniversitede öğretim görevlisi, doçent filan olmaya bakın. benim tek tavsiyem bu. önü en açık mesleklerden seçin bölümünüzü.

1

üniversite tercih yapacaklara şimdiden kolaylıklar diliyorum. şimdi önemli olan iyi bir tercihle iyi bir kazanmak olacaktır. mutlaka rehber öğretmenlerinden yardım alınız. kendi başınıza asla tercih yapmayınız. hayatınız için önemli olan bu noktada çok dikkatli olunuz. tecrübeli insanların tavsiyelerine mutlaka kulak veriniz. aksi takdirde pişman olan siz olursunuz.

0

hangi alanda kendilerini iyi görüp ilerde o mesleği yapınca pişmanlık duymayacakları, sevdikleri bölümü seçmeleri faydalı olacaktır.

0

kendi ilgi alanlarına, kişiliklerine uygun bölümler seçsinler. ayrıca iyi üniversiteleri seçsinler. mesele üniversiteyi kazanmak ya da okumak değildir. asıl mesele sonrasında size itibar kazandıracak, işe girmenizi sağlayacak bir üniversitede okumaktır.

0

kesinlikle okumak için okumasınlar. bir ömür boyu yapacakları meslekleri seçmiş olacaklar bir nevi. bir sene kayıp mı edeyim diye düşünmesinler bir sene yüzünden bir ömürü harap etmesinler. hem ilgi alanları olan bölümü seçerlerse okumak onlara zulüm gibi gelmez. zevkini çıkartırlar.

0

öncelikle istedikleri bölümden ve meslekten emin olsunlar gerekirse gidip mesleği bir günlüğüne deneyimlesinler. okulu ve şehri iyi araştırsınlar

0

yapabileceği bir mesleği seçmeli. sırf ilk seneden gideyim mezuna kalmayım diyip sevmediğin bölümü yazıp gitmemeli

0

sevdiğiniz bir bölümü okuyun kesinlikle, bu en önemli şeylerden beri. kendinizi geliştirmeniz çok önemli ve buna ancak sevdiğiniz bir bölümü okursanız hevesli olursunuz.

0

severek yapacakları is icin okusunlar puanlar tuttuğu okulları degil