7

aktüel ne demek?

97 cevap
0

günümüzde broşürlerde ve spor programlarında sıkça rastladığımız bu terim güncel anlamına gelir.

0

aktüel, en çok marketlerin kağıtlarında gördüğümüz bir terim, güncel anlamına gelmektedir.

0

guncel yanı gundemde olan demektır. gundem yakın tarıhte yasanan olaylar sonucu belırlenır

0

"aktüel" türkçe'de güncel, günlük gibi anlamlara gelir.

0

turkcesı bedavadan bıraz pahalı burdayım pazar malıydım ama artık marketteyım gel benı al der gıbı bırsey

0

aktuel bir ürünün daha açıklanmadan broşür halınde konuldugu bir ibdirim çeşididir

0

20den fazla dilde anlama tekniği yada dinleme olayıdır

1

aktüel bir dergi ismi olmakla beraber , kelime ingilizceden actuel kelimesinden dilimize aktüel olarak geçmiş ve kelime anlamı olarak güncel ve halen aktifliğini koruyan gündeme olan demektir.

0

akyüel güncel olan şeylere denir özelliklede bim,a 101,şok gibi marketlerin her ay yayınladıkları kataloglar aktüel ürünlerdir.daha çok marketlerde görülür.fırsatlı ürünler daha ucuza bulabileceğimiz ürübler yer alır bu katalogların içinde 2 al bir öde nesela bu örneklerin arasındadır.

0

aktüel güncel anlamında kullanılan bir kelimedir genelde büyük marketler indirimde olan ürünleri için aktüel broşürler bastırır ve bunları dağıtır.

0

bugünkü,günün konusu olan,şimdiki,haber olay diye tanımlıyorum.

0

akyüel demek bim a101 şok migros teknosa vatan gibi sitelerin insanlar için hazırladıgı indirimde oldugu urunlerin toplanıp hepsi bir arada insanlara manşet manşet kagitlar aracilogiyla insanlara ulastirilmasidi benim bildiğim aktüel budur indirimli urunlerin bir kagıda indirimleri yazilarak insanlara şevklendirip şevklendirip boyle yapmasıdır.aslında indirim değildir imsanları kandirma amacıyla yapılan ucu açık kandırmacadır yani çöğunlikla böyle şeylere inanmamalıyız.

0

aktüel indirim demek herhalde yanlis degilsem bim a101 gibi marketlerde indirime dusen urunler oluyor ve benim icin vok insanlar faydalanbiliyor yani ama ne kadar indirim ne kadar kar larì oldugunu hic bilmiyorum yani indirimlere kanmayin 20 tl olan seyi indirim yaptik 40 tan 20 indirdik diyorlar bu dolandiriciliktir zaten.

0

benim için aktüel kelimesi artık bim şok a101 gibi şok şubeli marketlerin haftanın belirlli günlerinde yapılan züccaciye alışverinde indirim yaptığı günlerdir.

0

aktüel kelimesi daha çok haberlerde duyulmustur. aktüel guncel haberler veya gunlük haberler diye geçebiliriz haberler aktuel yani guncel olanları yayınlarlar çünkü aktüel demese eski haber diye anladılır kimse izlemez. aktüel haber diye bazeb haber isimleride yer verilmektedir. fakat daha cok aktüel diye gecmiyor canlı haberle hosgeldiniz diyor yani aynı anda sunulan haber ve bütün herkes o kanalda aynı anda izliyor olacaktir aktüel guncel haberler demektir bukadar basit.

0

aktüel güncel olan moda olan anlamında kullanılır.ben en çok dergi adi olarak hatırlıyorum bu kelimeyi.gündemde olan veya yakın gelecekte olması muhtemek olaylar için aktuel kelimesi kullanilabiliyor.

0

gundeme yeni düşmüş güncel olan herşeye denir. dergi katog gibi vb.

0

aktüel güncel yani günümüzde günümüze yakın bugün yarın dün bu şekilde olan olaylar hadiseler ve benzeri şeylerdir. aktüel yani güncellik gazetelerde en çok karşımıza çıkar. gazetenin ilk sayfasında dün yaşanan veya bir hafta içerisinde yaşanan bir olay yazılır. eğitim derslerinde de güncel olan olaylar ile konular bağdaştırılırsa çocuk veya birey daha iyi kavrar hafızasında daha iyi yer edinir. o konuyu güncel olan olay sayesinde beynine kodlar ve unutmasını zorlaştırır. öğretmenler genelde bu metodu somut olaylar ile bağdaştırarak anlatırlar mesela van depremi olduğu zamanlar aralığında okulda depremleri işleyen bir coğrafya öğretmeni en güncel olay olarak van depremini gününe yakın bir tarihte ise anlatabilir.

0

aktüel kelimesi güncel var olan kullanılan anlamına gelir ki sadece konuşma değil var olan şeyleri de ifade eder. gıda firmasında çalışıyorum mesela. aktüel gıdam benim aldığım tarihler arasındaki kullanılan gıdamdır.

0

aktüel kelimesi güncel konuşulan gündemdeki anlamına gelmektedir. dilimize fransızca'dan geçmiş bir sözcüktür.