0

özür dilemekle konudan konuya değişecek şekilde bazı şeyler unutulur bazı şeyler ise asla unutulmaz. mesela sevdiğin insan bilerek seni kıracak bişey yapsa ama gelip özür diliyorsa siz onu affetmezsiniz ama eğer bilmeyerek yaptıysa özrünü kabuş edersiniz en azından bilmeyerek oldu deyip geçersiniz. ama bilinçli yapılan şeylerin çoğu unutulmaz sedece insanlar daha fazla yüzgöz olmamak adına ya da çıkarlarını korumak amacıyla unutmuş gibi davranır. böyle olunca da samimiyet ortadan kalkar.

0

eğer özür dilemeye sebebiyet veren konu kökünden çözülüp üzerine bu zaman zarfında karşı tarafı üzdüğü gerçekcesiyle edilmişse evet. ama kuru bir özür iseeeee o illaki onun önüne gelecektir. :d defalarcada dilese hiç bir şey değişmeyecektir konu çözülmediği sürece.

0

bence özür dilemek hiçbir şeyi değiştirmez.olan olmuş biten bitmiş zaten.

0

özür dilemek herşeyi unutturmaz lakin bir nebze de olsa insanı rahatlatır. çünkü insanların hatasını anlaması ve yaptığı yanlışları telafi etme çabası erdemli bir davranıştır.hiç özür dilememk yada çaba sarf etmemekten gayet daha iyidir özür dilemek. hem özür dilemek erdem gerektirir diye demişler.ki zaten hiç kimse hiçbirşeyi kolay kolay unutamaz sadece üstüne yeni acılar veya yeni yaşanmışlıklar geldiği için bir önceki yaşadıklarını rafa kaldırır. çok sevdiğim bir söz vardır. unutmakta mümkündü lakin unutmak ne mğümkündü.

0

kalp kırmak basit ama gönül almak o kadar da kolay mı değil tabiki de ve yapılanlar unutulmaz, akla gelir yine de.özür dilemek erdemlik olabilir ama o noktaya nasıl gelinmesi de unutulmamalı.herkes kalp taşıyor, kırgınlıklar hep içinde kalıyor insanın.hüzün rüzgarını estirirken kalp kırdıktan sonra akla o insan geliyor mu hiç?. özür dilemek de çok şeyi kurtarmıyor, bi daha aynı hatayı yapmasın o kâfi.kırgınlığım üzüntüm benimle kalsın, özür dilemek treni kaçırmak gibi bir durum.

0

hayır kesinlikle unutulmaz sadece o an için unutulmuş gibi görünür

1

insan unutmaz bir yerde kalır. ama insan hastasın dan dönüp pişmanlık duyulursa özürü kabul olur. çünkü o insan hata yapmış her insanın hatası oluyor. önemli olan o hatadan dönüp özür dilemek.

0

hayır. içimizde hep bir burukluk kalır. özür dileyen de gerçekten pismansa o da yaptığını unutamaz.

2

özür dilemek yapılan hatayı unutturmaz elbet ama insanın pişman olup özür dilemesi de güzel bir şey bence.

0

kişi yapmış olduğu hatalar yüzünden özür diler ama çoğu zaman tekrar aynı hatayı devam ettirir kişi özür diledikten sonra bir daha aynı hatayı yapmıyorsa evet her şeyi unutulur .ama eğer özür diledikten sonra tekrar aynı hatayı yaparsa bir daha özür dilemenin anlamı olmuyor.

0

tabiki de unutulmaz önemli olan özürlük hareketler yapmamak

0

bence hayir.
cam kirilir bir sekilde geri birlestirilir ama hep izi kalir,kalpte oyledir.

1

hayır tabiki unutulmaz.fakat ginede erdemlik gerektirir özür dilemek.eğer hatalıysan mutlaka özür dilemeni tavsiye ederim.karşıdaki kişinin kalbini kırtıysan özür dilemelisin.

1

özür dilemek kesinlikle yaptığınız hatayı unutturmaz ama bir nebzede olsa o öfkeyi dindirir ve erdemliktir yapılmaması gereken etik bir davranıştır

0

özür dileyen samimiyse ve yapmış olduğu hata affedilecek düzeydeyse özür kabul edilebilir ve samimiyet yoksa olmaz.

0

eğer özür dileyen kişi gerçekten pişmansa yaptığı hatadan ayrıca tekrarlanmazsa bu hata evet özür dilemek her şeyi unutturur.