1

tüm dünyada adalet olsaydı diye başlardım. çünkü adalet bşr toplumun ilerlemesinde, devletin çağ atlamasında, bilimde, sanatta ve siyasette hatırı sayılır bir konuma gelinir düşüncesindeyim. adalet olmazsa mülkte olmaz, bayrakta olmaz, toprakta olmaz, vatanda olmaz. evet! çok ciddi bşr konu bu. adaletin mülkün temelidir, yazmaz mı? tüm mahkeme salonlarında. mülkten kasır ev, arsa, daire, araba ve para değildir. senin sahip olduğun tüm değerlerdir. bunun içine vatan, bayarak, toprak, namus, ekonomi, insanlık, vb. birçok şey girer. eğer ki, ülkende adalet yoksa sefalet vardır, haksızlık vardır, yetimin hakkını yemek vardır, zayıfı güçlülere ezdirmek vardır. kısacası senin bir varlığının hükmü yoktur. her zaman için adalet.. adalet.., ve adalet diyorum.

0

adalet kavramı dünya ya somut bir şekilde yerleşse idi kesinlikle herşey cok farklı olabilirdi.

0

babam olsaydı her şey çok güzel olurdu kesinlikle dolduracağım boşluk “babam” olurdu.babasız bir hayata başlayıp devam etmek kesinlikle bu hayatta ayakların üstüne durmanı zorlaştıracak en büyük etkendır.evet bunu kendim yaptım ayaklarımın üstünde gayet güzel bir şekilde ve dik bir şekilde durdum ama babam olsaydı her şey çok daha güzel olurdu kesinlikle bundan adım kadar eminim.

0

ben bu boşluğa keşke hiç evlenmeseydim çok güzel olurdu derdim ama oğlum kadar yakışıklı evlat bulamazdım heralde inşallah bir gün arabamız olur da herşey çok güzel olur inşallah işe girerim de kazancım olur

0

ben buna çok şey yazarım :) atatürk olsaydı çok güzel olurdu herkes allah'ım yolundan gittseydi herşey çok güzel olurdu param olsaydı herşey çok güzel olurdu
evim,arabam olsaydı çok güzel olurdu hastalar şifa buldaydi herşey çok güzel olurdu askerimiz ölmeseydi herşey çok güzel olurdu yani herkesi koydum sadece bu hayatta kendini düşünen biri değilimdir. zaten öyle olmadığım içinde rabbim her zaman dualarımı kabul eder ben herkesi de düşünürum doğrusunda budur.

0

ben bu boşlugu bir çok sekilde doldura bilirim.
mesela adalet olsaydı çok daha iyi olurdu. ülkemizde ve hayatımızda gercek bir adalet olsaydı,her sey çok daha güzel olurdu. bir digeri ise zengin olsaydım çok daha güzel olurdu. her ne kadar para hersey diğilse bile hersey için lazım olan bir sey. para olmadan yaşamak mümkün diğil. bu yüzden zengin olsam hersey çok daha güzel olurdu diye bilirim. arabam olsa hersey çok daha güzel olurdu diyerekte boşlugu doldura bilirim.

0

buna verilecek en büyük örneklerden biri atatürk bence olsaydı çok daha güzel olurdu