0

bir kış meyvesi dir ve benim en çok sevdiğim evler arasında gelir kış aylarında da oldukça çok tüketmek deyim. miktarda c vitamini içerir vücudumuzdaki c vitaminin ihtiyaçlarını karşılar. vücudumuzu toksinlerden arındırır hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. tümör oluşumunu önler kanser riskini ortadan kaldırır bağırsaklarda da kum ve taş oluşumunu önler dökülmesinde fayda sağlar. şeker oranını olumlu etkiler böylelikle diyabet hastaları da kullanabilmektedir. eklemlerindeki iltihaplanmaları önler eklem ağrılarını dindirir. kilo vermede yardımcıdır sindirimi kolaylaştırır.kahvaltıdan önce tüketilirse yorgunluk ve stresi alır bulundurduğu folik asit ise beyin sağlığı için olumlu dur.astım bronşit göğüs gerginlik ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da önemli bir besindir. kabuklarında kışın sobaların üstüne koyarak hoş koku elde edilir ve portakal kabukları da cilt için kırışıklık yaşlanmayı önler.suyunu şampuanınıza eklediğimiz zaman parlak ve güçlü saçlar elde edebiliriz ve köklerini besler. bu güzel meyveyi verdiği için allah'a şükür etmeliyiz.

0

portakalın en büyük faydası c vitamini olduğu için gribe karşı çok iyi gelir.

1

kış ayları girdiğinde beden zayıflar ve güçsüz bir duruma düşerek dışarıdan gelen saldırılara daha zayıf kalmaktadır. işte bu saldırılara karşı bedenin çok güçlü olması gerekir. bunun içinde vücut bol miktarda c vitamini alması gerekir. bol miktarda c vitamini isi portakalda bulunur. yaratan portakalı kış ayında yaratmıştır. çünkü beden bu mevsimde karpuz istemez. mandalina yada portakal ister.

0

kış aylarının vazgeçilmezi olan meyve portakal bağışıklık sisteminde etkili rol alır, bir insanın böbreklerinde taş oluşmaya başlamış ise veya böbreklerinde taş varsa, taşları dökmede yardımcı olur. kolestürol olan insanlarda kolestiriyolü düşürmeye etkili olur. kan basıncını düşürmeye yardımcı olur, günümüzün hastalığı olan kanser riskine karşı önlemler alır, unutkanlık yaşayan insanlarda portakalı yer ise düzenli unutkanlığı önler.