0

ayva meyvesi çok güzel bir meyvedir. ben de çok severim. ve tatlısı da bir harika olur. şimdi size tarifini veriyorum. önce malzemeler; 4 adet büyük boy ayva 16 yemek kaşığı tozşeker 5 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil.
servis olarak koymamız önerilenler; 100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı.
ayvaların kararmaması için de size bir püf noktası veriyorum. önceden soyulmuş ayvalar limonlu suda bekletilirse kararmalar olmaz.
bu arada ayva tatlısına 30 dakika tencerede sonra da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakikada pişirirsek karamelize bir elde ederiz.
şimdi de sıra tarifimizde;
bol suda yıkadığınız ayvaların kabukları soyulur. ikiye kesilir. ayva çekirdekleri çıkarılır. geniş tabanlı bir tencere tek sıra halinde dizilir. dizdiğimiz ayvaların üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker eklenir.tencereye ayvaların üzerini çok az geçecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su eklenir. serbest rengimizin kırmızı ve aromalı olması için s ayva çekirdeklerini çubuk tarçınlı ve karanfilli ekliyoruz.pişen ayvaları servis tabağına alıp şerbetli üzerine gezdiriyoruz. kaymak ve antep fıstığı ilave ediyoruz. ilık veya soğuk olarak da servis ediyoruz. elinize sağlık afiyet olsun.

1

ilk önce avyayı bir güzel yıkarız. ayvanın yapraklar bedeninden ayırırız. ayvalar yarım ay şeklinde olarak bir ayvayı dörde ya da beşe böleriz. daha sonra ayva çekirdekleri bünyesinden temizlenir. akabinde şeker ve su şerbet yapılarak hazır hale getirilir. ayva kaynatılarak afiyetle yenir.

0

ayva tatlısı yapmak için ayvalar soyulur, ikiye bölünür ve çekirdekleri ayıklanır. şeker ve su ile şerbet yapılır. içine renk vermesi için ayva çekirdekleri atılır. daha sonra ayvalar da bu serbette pişirilir. piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerlerine kaymak eklenir. afiyet olsun :)