0

malzemeler
7 adet güllaç yaprağı
süt
2 su bardağı toz şeker
vanilya
nasıl yapılır

0

malzemeler;

güllaç yaprağı
su
süt
toz şeker
gül suyu
ceviz içi

üzeri için ;

toz antep fıstığı

önemli bilgi vereyim(güllacin hazırlanması 1 saat pişirme süresi 10 dakika dir ve 10 kişilik tir)

nasıl yapılır;

sütü derin bir tencereye alın ve kaynatın, kaynamakta olan süte toz şeker ekleyin.
ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın, son olarak gülsuyunu ilave edin. ilımasi için 2 veya 3 dakika bekleyin. güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın. ve tepsinin tabanını bir kaç güllaç yaprağıyla kaplayın, hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyip yaprakları ıslatın. ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin, aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üste kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde dökün. sütlü şerbetini çekmesi için 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. sütünü çeken tatlıyı kare halinde dilimleyin, dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde ve arzuya göre ceviz içi serpin, buzdolabında 1 saat bekledikten sonra soğuk olarak tüketin. afiyetle.

0

ramazan ayının ve iftar sofralarının ve tabiki benim vazgeçilmezim olan tatli güllaç. yufkanın yumuşaklığı mı desem, tadı mı desem. en iyisi gelin yapılışına bir bakalım. malzemeler; 12 adet güllaç yaprağı, 6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı gül suyu, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi.
üzeri için: 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı,
yapılışı; sütü derin bir tencereye koyup kaynatıyoruz. kaynamakta olan süte toz şekeri ekliyoruz. ocaktan alıp , karıştırıp, şekeri eritiyoruz. gül suyunu ilave ediyoruz. ilınması için iki üç dakika bekliyoruz. güllaç yapraklarını küçük parçalar şeklinde kırıyoruz. tepsinin alt kısmını bir kat güllaç yaprağı ile kaplıyoruz. hazırladığımız süt karışımını azar azar ekleyerek yaprakları ıslatıyoruz. ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin. aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar tekrar yapıyoruz. kalan sütü; en üst kısımdan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde döküyoruz. tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için 10 dakika kadar oda ısısında bekletiyoruz. şerbetini çekince tatlıyı kare halinde kesiyoruz. dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde nar tanesi ve isteğe bağlı bir şekilde ceviz içi serpiştirin. buzdolabında bir saat kadar bekliyoruz. ve servis ediyoruz. sonra da bitene kadar kendimizi tutamıyoruz. afiyet olsun.

0

güllaç yapmak çok kolaydır. marketten hazır güllaç yapraklarından satın alırsınız. 1 litre kadar sütün içine bir iki bardak şeker katılır ve kaynatılır süt kaynadıktan sonra geniş kabın içine alınır. güllaç yapraklarını büyük parçalar halinde kırarak süte batırıp yuvarlak bir tepsi ya da borcamın içine bir kaç kat olacak şekilde dizilir. üzerine çekilmiş ceviz serpiştirilir. sonra üstüne yine güllaç yapraklarını süt ile ıslatarak aynı şekilde diziyoruz. tüm işlem bittiğinde buzdolabında dinlendirmeye bırakıyoruz. servis etmeden önce üzerini nar taneleri ,ceviz ya da şam fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz.

0

güllaç yapmak için güllaç yaprağı gereklidir. onu evde yapmamız pek mümkün değil. şeker ve süt kaynamayacak kadar ısıtılır. güllaç yapraklarının parlak tarafları üste gelecek şekilde tek tek bol süt ile ıslatılır. kalan süt en üste dökülür. üzerine nar taneleri, findik, fıstık serpilir. dolapta birkaç saat dinlendirilip servis yapılır.