1

ilk önce sütü tencereye alıp kaynatın ve ocaktan alın .eğer parmağınızı değdirdiğinizde fazla yakmıyorsa içine yoğurt katın karıştırın .üzerini örtüp mayalandırmaya bırakın 3-4 saat .

0

yoğurt yapmak için gerekli olan malzemeler süt ve maya olarak kullanılacak küçük bir kase kadar yoğurttur. öncelikle süt güzelce kaynatılır. serçe parmağını hafifçe yakacak kadar bir sıcaklığa gelmesi için beklenir. istenen sıcaklığa geldiğinde yoğurdun kesilmemesi için ılıtmak maksadıyla yoğurda bu sütten eklenip karıştırılır. sonra ılınan yoğurt süte eklenerek güzelce karıştırılır. benim tercihime göre mayalanmak üzere cam kavanozlara alınır. tencerenin ağzı kapatılarak tencerede de mayalanabilir tabii... hangi kapta olursa olsun üstleri sıcaklığını koruyacak örtülerle kapatılıp sarılır. en az altı saat bu şekilde bekletilir. 12 saat bekletilmesi daha uygundur. yeterince bekledikten sonra üstleri açılarak buzdolabına alınır. soğudukça katılaşacaktır dolapta... soğumasını bekletildikten sonra tüketilebilir... afiyet olsun...

0

yoğurt mayalanarak yapılır. önce süt kaynatılır. bebek banyosu sıcaklığına gelince için yoğurt konularak mayalanır. 1 gün kapağı kapalı şekilde sarılarak bekletilir. mayalandıktan sonra açmadan dolaba kaldırılıp 1 gün daha bekletilirse suyunuda çekip taş gibi bir yoğurt olur.

0

sütü kaynatıp biraz soğumaya bırakıyoruz.parmağı yakacak sıcaklıkta mayalıyoruz.sonra üzerine örterek sabaha kadar bekletiyoruz.sonra afiyetle yiyiyoruz.

1

5 kg süte bir su bardağı mayalı yoğurt katılır bellı bir süre üstünü kapatırız dinlendikten sonra alsana yoğurt

1

yoğurt yapmak için gerekli malzemeler sadece süt ve daha önce mayalanmış bir yoğurttan ayrılmış olan yoğurt mayasıdır. sütü önce kaynatıyoruz ardından ılımaya bırakıyoruz. sütün sıcaklığını parmağımız ile test edebiliriz sütün sıcaklığına parmağımız dayanıyor ise süt mayalama ya hazır demektir.sütün miktarına göre daha önce ayırmış olduğunuz yoğurttan birkaç kaşık ilave edip hafifçe karıştırıyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. üzerine kalın harfler örterek sıcak tutmaya çalışıyoruz. son olarak mayalanmış yoğurdu hiç kullanmadan mayalandıktan sonra buzdolabında en az bir gece bekletiyoruz. bu sayede mayalamış olduğumuz yoğurt daha katı bir kıvamda olacaktır.

0

süt kaynadıktan sonra oda sıcaklığında bekletilir. ılıktan sıcak olacak şekilde olan sütümüze damızlık diye tabir ettiğimiz normal yoğurt iki yemek kaşığı olacak şekilde çırpılarak eklenir 6 saat bekledikten sonra buzdolabına koyulur.

0

eskiden çok yapardık köydeyken önceki yoğurttan bir çay bardağı ayırıyoruz daha sonra sütü ocakta kaynatıp biraz soğumasını bekliyoruz,tamamen soğumadan içine maya olarak ayırdığımızı çay bardağı yoğurdu karıştırıp,ağzını iyice kapatıyoruz battaniyeye de sarabilirsiniz biz öyle yapıyorduk,bir gece bekledikten sonra dolaba koyup yiyebilirsiniz afiyet olsun

0

kozalakla yaparız biz ama normal yoğurttan farklı olur kaymak tadı gelir sadece sütü kaynatır ılımaya bırakırız ılıdıktan sonra kozalak atarz icine sadece ertesi gün yeriz :)

0

yogurt sütten ve bir kase yogurttan yapilir yani biz oyle yapiyoruz. sütü kaynatiyoruz kaynadiktan sonra biraz soguyor soguduktan sonra bir kase yogurdu sütün dibine özüyoruz. sonradan sofraya sarıp beklemeye aliyoruz

0

yoğurt süt ve yoğurt mayasıyla yapılır.sütü önce kaynatırız.sonra ılımaya bırakırız.bira ılık hale gelince yoğurt mayasıyla mayalar üstünü kapatır .bir gün bekledikten sonra buzdolabına koyarız