0

malzemeler;

yumurta
yumurtanın akı
su
tuz
un
badem içi

arası için:

tereyağ
file badem

şerbeti için;

toz şeker
su
limon suyu

açmak için:
nişasta

üzeri için;
süt

süslemek için
file badem

yapılışı;

şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dk kaynatın.
limon suyunu ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın.
ocaktan alıp soğumaya bırakın.
hamur yoğurma kabına yumurta ve yumurta akını alın, kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. üzerini nemli bir bezle örtüp yarim saat dinlendirin. tereyağını eritin ılımaya bırakın. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın, üzerine nişasta serperek çok ince açın, 15 yufkayı aralarına bir yufka bir tereyağı sererek tepsiye dizin. üzerine file badem serpin. kalan yufkalari da aynı şekilde tepsiye dizin. en üstteki yufkayı yağlayın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembe oluncaya kadar pişirin. sütü ısıtıp ılık tatlının üzerine dökün.tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 15 dk bekletin, soğuk şerbetin üçte birini tekrar tatlının üstüne dökün, kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. kalan şerbeti 5 dk daha bekletip koyulastirin. tatlının üzerine dökün, soğuyunca dilimleyin. file bademle süsleyip servis yapın. afiyetle.

0

sütlü nuriye tatlısı sevdiğim tatlılardan biridir. bu tatlı yufkadan yapılır. yufkaları dizin ve yedi adet bize yetecektir. yufkaların arasına isteğe göre fındık, ceviz yada fıstık da konulabilir. daha sonra şerbeti yapılır. şerbetin içine biraz süt ve şeker konur. karışım haşlanır. hazırlanan yufkanın üzerine dökülür. on dakika sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0

sütlü nuriye baklava hamuru ve yufkası ile yapılır. baklava yufkaları sıra sıra dizilir ve aralarına fındık konur. fıstık pahalı olduğu zamanlarda güllüoğlu sütlü nuriye yi akıl etmiştir. serbetine de biraz su biraz süt ve şeker konulup haşlanır.