0

hamur malzemesi için ;
bulgur
irmik
un
yumurta
domates salçası

iç malzemesi için;

kıyma
sıvıyağ
tuz
karabiber
kuru soğan

sos malzemesi için;

et kuşbaşı olmalı
soğan
nohut
kaynamış su
tuz
domates salçası

hazırlanışı;

soğanları küçük küçük doğruyoruz. tavaya yağı alıp soğanları kavuruyoruz, kıyma çekilmiş ceviz tuz karabiberi ekleyerek kıyma pisene kavuruyoruz. kıyma soğuyunca cevizden küçük parçalar ayırarak elinizde yuvarlayın. bu topları tepsiye dizin ve üzerine strech film sererek 1 yada 2 saat buzdolabında dinlendirin.

daha sonra ince bulguru ıslatın
bulgurlar suyu çektikten sonra irmik un yumurtayı ilave ederek yoğurun ve hamuru 2 parçaya bölün. ilk önce analar hazırlanır. ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirin. yuvarlak top şeklini verin parmağınızla bir delik açın. ve sıkıp çevirerek deliği genişletin. hamurun içine hazırladığınız köfteleri koyun ve yuvarlayın. kızları için ayırdığınız diğer hamurdan parçalar koparın. ve minik minik yuvarlayın.

sos yapılışı ise ;
kuşbaşı etini tencerede kavurun. etler pembe olunca soğanı koyun. salçasını koyarak üzerine kaynamış olan suyu da dökün. tuz ve karabiberi karıştırarak kaynamaya bırakın. önceden haşlanmış nohutu kaynayan yemeğe ilave edin.
analı ve kızlı köfteleri içine ekleyip 5 dk kadar pişirin. afiyetle.

0

buyuk ve küçük köfteler vardır bu çorbanın içinde. bulgurdan yapılır bu köfteler. irili ufaklı olduğu için de ismine analı kızlı denmiştir.

0

malatya, adana, gaziantep'te özellikle yapılam harika bir yemek. bulgur yoğurulur. bu bulgur yarma ve küçük bulgur olabilir. ardından yoğurulup hamur halini alır. bir güzel soğanlı, baharatlı kıymalı iç hazırlanır. içli köfte gibi yuvarlak ya da yatsı şekilde oyulur içine bu harçtan konur. bunlar anaları oluyor içi boş olarakta minik köfteler alınır. onlar da kızları oluyor. su da dağılmadan haşlanması sağlanır. salçalı suyun içerisinde her ikiside yer alır. buna analı kızlı denir.