0

ilk olarak hazirligimiza bir su bardağı köftelik bulguru ılık su içerisinde 15 20 dakika kabarması için bekleterek başlayalım. bu arada 2 adet kuru soğan ve sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra . soğanları ince kıyıp sarimsaklarida dövelim. ardından kanımıza kabaran bulguru alalım. üzerine kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyerek üzerine, 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber. karabiber ve yettigince tuz ilave ederek, bulgur ve baharatları harmanlayalım.
ardından su ilave ederek bulgur elde durmayacak şekilde yoğuralım, bulgurlar yapışmak kıvamına gelince artık kıyma koyma zamanıdır, oruk kebabını kıymaya beraber bir süre daha devam ederek üzerine ceviz ilave edip tekrar yoğuralım.
ardından oruk kebabı harcı hazır hale geldikten sonra avuç içini ıslatarak ceviz iriliginden daha büyük parçalar koparalım.
cop şişlerin üzerine sıkarak yerleştirelim.
yağlanmış fırın tepsisine tüm harç bitene kadar tepsiye dizelim.
hazır hale gelen kebaplarin aralarina domates ve biberleri soruşturalım. köftenin üzerine yağıda döktükten sonra.190 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
afiyetle.

0

oruk kebabı kilis'e özgü bir kebap diye biliyorum kıyma, bulgur, soğan, yağ, baharatla yoğurulup bir parmak boyunda hafif kalın bırakılan köfteydi. kızartılıp ve ya fırına atılabilir.