0

hiç bildiğim bir ekmek değil. hiç tüketmedim de arkadaşlardan biri tarifini detaylı yazmış en kısa zamanda deneyecem . umarım.lezzetli bir ekmektir.

0

malzemeler;
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyag
nohut
tuz
su

yapılışı;

nohudu yıkayıp havanda dövün. bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.
1 bardak unu tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. nohudu ekleyip karıştırın ve 3 misli kabarana kadar bekletin.
ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayın nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. üzerini nemli bir bezle örtün. sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin. ancak iki saatte bir yoğrulması gerekir.
kabaran hamuru un tuz ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığı olana kadar yoğurun.
hamuru yağlanmış tepsiye yayın.
üzerini nemli bir bezle örtüp ilik bir ortamda 1 saat bekletin
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 40 dakika pişirin. sıcak veya ılık olarak servis yapın.

0

nohudu yıkayıp havanda dövün bir kaba alıp sıcak suya ekleyin ve 1 saat bekletin bir bardak unu tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın nohudu ekleyip karıştırın ve kabarana kadar bekletin ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın
üzerine nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin
kalan hamuru un tuz ve su ilavesiyle yumuşak kulak memesi kıvamında yoğurun hamuru yağlanmış tepsiye yayın üzerine nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda bekletin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırına atın

0

ekmek hamuruna haşlanmış nohutlar koyulur öyle pişirilir