0

dört buçuk su bardağı un , 1 çay kaşığı tozşeker , tuz , 1 su bardağı ılık su , yarım paket yaş maya , 600 gr kuzu kıyması , 3 çorba kaşığı tere yağı , 3 adet orta boy soğan , 2 şer adet kırmızı ve sivri biber , 3 adet ortaboy domates , 2 adet kesme şeker .

0

harika bir şeydir ve yemesi geeçekten çok keyiflidir. aile içerisinde yapılıp yenmesi tavsiye edilir. yerken her yerinizi batırabilirsiniz. çatal bıçak ile yenecek bişey değil bence yağlı salçalı muhteşemdir. hazır lavaşla yapanlar var ama kesinlikle yakışmıyor. onun tadı o elde yapılan lavaştan geliyor. lavaş yapmaya üşenenlerde marketten o kötü lavaşları almak yerine fırına yaptırabilirler. modern yemeklerden lazanyaya benzemekte ama bence lazanya yağlamaya benziyor. bir kayserili olmasamda eşim kayserili. yemeyen insanların acil yemesi gereken bişeydir. bizim ülkemizin damak zevkini yansıtır. üzerine maydonoz ya da yoğurtta öok yakışıyor. yoğurt ve lavaş demişken yoğurtlu ve salçalı gözlemeyi de denemelisiniz. gerçekten muhteşem yemeklerimiz var ve ben asla doyamıyorum. şu an bir canım çekti ki anlatamam. olsa da yesek. işletmeci arkadaşlara sesleniyorum. lütfen ankarada özellikle kayseri mantısı yapan yerler, yağlamada yapın. harika bir lezzetten mahrum kalıyoruz.

0

merhaba arkadaşlar size efsane tariflerinden birisi olan kayseri yağlamasının tarifini vereceğim şimdi ilk önce malzemeler ile başlayabiliriz ilk önce iç malzemelerini sayarsam güzel ilerleyeceğini düşünüyorum bir malzememiz 450 gramlık dana kıyma bir buçuk yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 adet rendelenmiş domates 2 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz ve yarım bardak su bunlar işte kullanacağımız malzemeler de arkadaşlar şimdi hamurda kullanacağımız malzemelere geçelim ilk öncelikle 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı maya 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker evet arkadaşlar şimdi bu mükemmel yemeğin tarifini geçebiliriz yapılış aşaması için ilk önce onu elleyip bir tane büyük kabın içinde alıyoruz onun ortasına ortasında delik açıp sütümüzü ocak'ta bir miktar atıyoruz daha sonra içine ılık sütü mayayı tuzu şekeri ve yağı ilave edip kavuruyoruz ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz ki çok fazla cıvık olmasın hamurumuz daha sonra hamuru yoğurup kıvamını verdik veriyoruz bir kaba alıp üstüne film geçirerek oda sıcaklığında mayalanmasını bekliyoruz yaklaşık bir bir buçuk saat kadar sürebilir biz o mayalanırken iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz öncelikle iki tane soğanımızı ayıklayıp ince ince doğra malıyız daha sonra bir tavanın içerisine çok hafif yağ sürerek kıyma mızıka vuruyoruz kıyma nasıl kavrulur kavrulduktan sonra soğanlarımızı ekliyoruz sonlarda pembeleşir kavrulmaya başladığı zaman kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri ekliyoruz bu birazcık durduktan sonra sot elendikten sonra üzerine salçayı ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz bir miktar bunun pişmesini bekliyoruz daha sonra üzerine biraz tuz karabiber ekliyoruz ve bir miktar çok az bir miktar su ekliyoruz daha sonra bu böyle bir 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişmesi gerekiyor yani birazcık daha pişirirsiniz hafif sulu kalmasın sizin için daha iyi olur daha sonra hamurumuz mayalandıktan sonra seni temizin üstüne hamurumuzu alıyoruz hamurumuzu bezeler halinde yaklaşık avuç büyüklüğünde bezeler yapıp onun yardımıyla besinlerimizi açıyoruz hamur larımız tabak büyüklüğünde geldiği zaman ne kalın ne ince olmalıdır ve tabak büyüklüğünde geldiğinde daha önceden ocakta ısıttığımız hafif yağladığımız tavanın içine koyuyoruz ve hamur larımızı pişiriyoruz hamur larımızın hepsi bittikten sonra piramit şeklinde bir yufka bir içeri bir yufka bir iç harç şeklinde yapıyoruz ama hepsi bittikten sonra servise hazır hale geliyor soğutmadan yemeniz gerekiyor afiyet olsun

1

hazır lavaş ilede yapılıyor ama kendi yaptığımız hamur gibi olmuyor . önce hamur yoğrulur mayalanınca ince ince yemek tabağı kadar açılır tavada hafif kızarılır 10 tane lavaş yeter kalabalıksanız bunu kendinize göre ayarlıyabilrsiniz bi tencere yağ kıyma soğan biber domates ve baharatları güzelce kavrulur en son bi su bardağı su koyup kapatabilirsiniz ve daha sonra yaptıgınız lavaşların üstüne tek tek kıyma sosumuzu döküyoruz ve 4 e 6 ya nekadar isterseniz kesiyoruz vw sarımsaklı yoğurta bandıra bandıra yiyoruz.

0

geçen gün bir programda görmüştüm çok hoş görünüyor da aslında biraz da lahmacuna benzetmedim de değil yani...
biber domates kıyma salça baharatlarla iç hazırlanır ardından yufka açılır yufka sacda çevrildikten sonra kat kat iç harcı sürülür ve 4-5 kat olur için bayağı yağlı olması gerekiyor o sonra üzerine yoğurt ile servis edilir.

0

bizim bildiğimiz çiy börek gibi mi öyle sanirim

0

kayseriyi atlılarla dört bir yandan kuşatarak öncü ssavaşçı birikler eşliğinde kuşataraka yağmalama yapabiliriz :)))

0

şimdi bir kayseri li olarak orjinalinde şebit dediğimiz bu eşsiz lezzet kayserinin meşhur lezzetlerindendir. nasıl bir kayseri mantısı bir kayseri pastırma sucuğu kadar gündeme gelmese de bir develi cıvıklısı kadar diğer iller kadar bilinmese de şebit yani kayseri yağlaması adı gibi memleketimize has bir lezzeti ile yiyenlerden her zaman tam not almıştır. şebit yani kayseri yağlaması aslında pide tarzında yani pideden ince açılan bir tür hamuru yufka ekmek türüdür hele ki siz bunu sac da yaparsanız lezzetine lezzet kattınız demektir o zaman. şöyle ki bu eşsiz lezzeti yaptınız hemen yiyin kaldı israf diye bişey de yok yufka tarzında yaptığınız bu kayseri yağlamasını kurtarabilirsiniz sonra da ne zaman isterseniz ıslatıp tekrar hazır hele getirmek sizin elinizde. aslında ana harcında kıyma olur siz bir de kuşbaşılı deneyin size önerim denemek te fayda var farklı bir lezzet karşınıza çıkacak emin olabilirsiniz.

0

soğan kes pişir hamuru aç haşla içine yumurta kır süt müt pişiriliyor işte aga
daha sonra bütün bu işleri neden olan kediyi araştırma başladım çünkü bu pis haynanın canını cehenneme yollamıy kesinlikle kararlaştırmıştım eğer o dakikada elime geçirrebilseeydim işi tamamdı ama pis hayvan benim durumumdan herhalde başına gelecekleri anlamış olacakki ortalıkta yoktu kedinin ortalıkl olmaması bende adeta rahatlık uyandrdı geceleyin de ortada görükmeyen ilk olarak vicdanımda cinayetin ağır yükünü taşırken rahat bir uyku çektim ikinci ve üçüncü gece kedi gene görünmedi ben de rahat bir soluk aldım haycan herhalde korkmuş evden kaçmıştı artık rahatttım işlemiş haolduğum cinayet pek umrumda değildi artık bu arada sudan bir sorundan yıldıysada kuşku uyandırıcak hiçbir şey çıkmaı üstelik evde bir arama da yarıla r ama pe tabii bir şey bualamdılar geleceğe güvenle bakıyordum artık cinayeti izleyen drdüncü gün asızın polisler gene geldiler ve evi baştan aşağı araştırıaaklarını bildirdiler duruma güvenim olduu iöin hiö kaygılanmadım polisler aramada beni de yanlarına aldılar bakılmadık kıyı bukcak bırakmadılar en sınunda üçüncü yada düördünccen kez yeniden mahzene inildi kılım kıpırmadadı vidanı rahat bir adam gibi en lü.ğk bir kaygı belirtiis göstermedim mahzeni boydan boya dolaştım kollarımı göğsünme kavuşturarak olup biteni seyerttim polsiler bir şey bulamamışlar gtmeye hazırlanıyorlardı neşemden yerimde duramıyordum hiç değilse bir şeyler söyleyip onları suçsuzluğunun ilişkin innaçları bir kat daha artırmak istiyordum polsiler mahzenin merdivenlerini çıkmaya başlamışlardı en sınunda kendimi tutamayıp baylar dedim kuşkularını giderdiğim için çok sevindim hepini sağlıklar iyi günler dilrim ayrıca biraz daha nazik olmanızıda dilerim güle güle baylar bu ev çok sağlam yapılmıştır tezce bir şeyler söylemek istediğmden ne söyleyeecğimi belemeyordum evet vaylar çok sağlam yapılmış bir evdir bu bu duvarlar ne o gidiormusunuz baylar bu duvarlar çok sağlamdır szün burasında iş daha ileri vardırarak elimdeli bastonla ölünün bulunduğu blüme hızlı vurdum ama tanrı beni şeytanın gazabından korusun daha vurmamı bitirmemiştim ki duvardan önce bekek ağlaması bezner kesi kesi iniltiler sonra sürekli tiz bir çığlık tyükselmeye başladı bu çığlık sanki cehennemin ta dibinnden gelen ve zebanilerin toplukzları atılnda inleten kötü ruhların ulumalarına benziyordu o andaki düşüncleiermin anlatamaya olanağım yok bayılma kertesi gerelek şarsı duvara doğru sendeledim

0

kayseri yağlaması öncelikle hamur yoğurulur ve hamuru bekletmeye bırakılır sonra iç harcı için kıyma lahmacun içi gibi hazırlanır baharatıyla soğanıyla hazırlanır ekmeğini ince açılır bir tane serip üstüne iç harcı koyulur böyle üst üste isteğe göre 4 ya 5 kat koyulur üstü açık şekilde bırakırız sonra serviste sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

0

öncelikle hamuru hazırlanır ardından ince açılıp saca bırakılır. daha sonra kıymalı harcı da hazırlanır kat kat üzerine sürülür ve en üst katında sürüldükten sonra açık bırakılır üzerine yoğurtlu sos hazırlayarak servis edilir.

0

önce unu alacan onu bi güzel hamur halinide getireceksiniz ondan sonra yuvarlak şekilde açacaksın orta halli bi şekilde ayar vereceksiniz ondan sonra onu güzelce pişireceksni ama çok pişmeyecek ondan sonra yağ sürecen üstünede kıymayla karışık mezemizi yatıracaksın ve mis gibi yiyeceksinn

0

kayseri yağlaması yapmak için öncelikle mayalı bir hamur tutulur bu hamur için bir bardak sıcak su bir bardak süt 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 4 5 bardak un 2 tatlı kaşığı tuz güzelce yoğurulur ve mayalanması beklenir o mayalanırken biz bir tava içerisine doğradığımız soğanları koyup kavurun üzerine kıyma mızı koyar kavurmaya devam ederiz 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleriz kaymaması güzelce kavrulduktan sonra içerisine baharatlarını ve tuzunu ekleriz mayalanan hamuru muzdan küçük küçük bezeler kopartıp incecik açarız daha sonra bunları yağsız tavada bir güzel arkalı önlü olarak pişiririz tereyağ ile yağlayıp üzerine kıyma mızı koyarız kat kat bu şekilde devam ederiz.

0

kayseri yağlısı normal yağlı hamuru şeklinde un, su, tuz, maya ve ılık su ile hamur yapıp en az 1 saat mayalanmaya bırakılır, iç harcı içinde istenilen malzeme hazırlanır, yinede her yöreye ait yiyecekleri kendi yerinde gidip yemek daha doğru olur, kendi yöresinde yediğimiz yiyeceklerin tadı daha lezzetli olur, örneğin bafra pidesi bafra'nın lokantasında yenir çünkü bafra pidesi meşhurdur fakat sinop'un pidesi bafra pidesinden farklıdır çünkü bafra'nın pidesi daha lezzetli oluyor, sinop'ta yediğim pide bafra'da yediğim kadar lezzetli değil

0

malzemeler,
4 bardak un
10 gr kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 bardak ılık su
harcı ise,
359 gr dana kıyma
2 tane büyük boy soğan
3 tane domates
4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
yarım yemek kaşığı kadar da domates salçası
sıvı yağ
tuz
karabiber
pulbiber ve su gereklidir.
yapılışı ise,
unu bir karıştırma kabına alınız. dha aosnea ortasından havuz açın. unun üzerine de tuz serpin. içine mayayı ve şekeri ilave ediyoruz. biraz da ılık su ekleyerek böylece mayanın erimesini sağlamış oluyoruz. daha sonra unu yoğurmaya başlıyoruz. suyu dökmeye ve yoğurmaya devam ediyoruz. yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bez ile kapatarak 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. bu arada harç için hazırlık yapıyoruz ve soğanları doğramaya başlıyoruz. domatesleri kabuklarını soyunuz. küpler halinde doğrayarak rendeliyoruz domatesleri biberleri de doğruyoruz. tavaya kıyma koyuyoruz ve suyunu alıp çekene kadar kavuruyoruz. suyunu çektikten sonra soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ardından biberleri ekliyoruz. biraz zaman sonra da salça ilave ediyoruz ve karıştırmaya pişirmeye devam ediyoruz. dhaa sonra domatesler ilave ediliyor tuzunu ve baharatlarını katıyoruz
sonra bir bardak sıcak su ekliyoruz. kısık ateşte biraz pişirip altını kapatıyoruz. harcın koyulaşması için biraz beklememiz gerekiyor. hamuru ayırıyoruz birbirinden ve tezgaha biraz un serperek hamuru açmaya çalışıyoruz. tavayı ısıtıyoruz ve hamurları çok sert pişirmeden önlü arkalı karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. pişen yufkalaeo sofra bezine sarıyoruz kapaklı bir kaba alıyoruz yumulamasını bekleyeceğiz. daha sonra üzerine hazırlamış olduğumuz harcı yayıyoruz. bu şekilde sıra sıra döküyoruz. isteğe bağlı sarımsaklı yoğurtta kullanabilirsiniz.

0

diğer adıyla şebit.
hamuru için
4 su bardağı un
kuru maya (10gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
kıyma harcı için;
300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı sıcak su
üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
malzemeler bunlar işte yapan varsa gelek yiyek. :)

0

şebit(kayseri yağlaması)tarifi için malzemeler
hamuru için
4 su bardağı un
kuru maya (10gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
kıymalı harcı için
300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
üzeri için
1 kase yoğurt koyu yerinden
1diş sarımsak
tuz
açmak için
bir kase un
tarifi yapılışı
hamurumuzu yoğuralım unu yoğurma kabına alalım
ortasına tuz,şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup,suyu dikkatlice az az eklemek gerekiyor
hamur kıvama gelince üzerini örtüp mayalanması için bırakıyoruz
hamur mayalanırken soğanları ve biberi minik minik doğruyoruz
domatesleri rendeliyoruz
kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz
suyunu salıp tekrar çekince yağını ekliyoruz
sonra soğanları ekleyip iyice kavuruyoruz
kavrulan soğanlarla biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra biber ve rendelenen domatesleri ekleyip tuzunu,karabiberini,pul biberini ekleyip kapağını kapatıyoruz.

1

her yorenin yemegini kendi yoresinde yemek daha iyi olur ve lezzet olarak hava olarak daha bi lezzet olur ondan sonra leziz

0

yağlama veya bazlama olarak adlandırılan hamur işi yemektir. lahmacun benzeri şekilde yapılır. ilk önce hamur mayalı olarak yoğurulur ve beklemeye başlanır bir kaç saat. sonrasında küçük küçük yumak alınır ve ince şekilde açılır. sonrasında kıyması malzemesi hazırlanır ve kıyma pişirilerek hazır edilir. hamurlar lahmacun hamuru gibi pişirilir ve üst üste konarak sosu üstüne dökülerek servise hazır edilir.

0

çok uğraştırıcı ama uğraştırıcı olduğu kadar lezzetli bir yemektir bu. malzemeleri ezbere bilmesem de yapılışını genel olarak paylaşacağım gerekli malzemeler koyularak bir hamur hazırlanır hamurdan tek tek küçük bezeler oluşturulur sonrasında üzeri bir bezle kapatılır ve mayalanması için bir yere bırakılır hamur şiştikten sonra un ve oklama yardımıyla ince ince açılır sonra yanmaz teflon bir tavada her bir açılan hamur tek tek arkalı önlü pişirilir bütün hamurla pişirildikten sonra üst üste koyulur ve aralarına yine tarife göre hazırlanan kıymalı iç eklenir kat çıkılır üst üste koyulur en son katın üzerine de maydonoz vb yeşillik eklenerek servis edilir