0

fırında hamsi buğulama yapmak için gerekli olan malzemeler 1 kilogram hamsi
2 adet kuru soğan
limon suyu ,zeytinyağı, limon dilimleri tuz karabiber ve pulbiber.

işe ilk olarak hamsilerin izi ayıklamak ve başlıyoruz güzelce ayıkladıktan sonra yıkayarak sonrasında hamsilerimizi iyice süzüyoruz ve tuzluyoruz.tuzlanan hamsileri bir iki saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz ki tuzunu içine çeksin.hamsiler buzdolabında dinlene dursunlar biz o arada soğanlarımızı ve limonlarımızı halka halka dilimliyoruz.
balıklar bir iki saat dinlendikten sonra yuvarlak bir borcamın içine öncelikle dilimlenen sonları diliyoruz ardından üzerine hamsileri güzelce her yere gelecek kadar diziyoruz.üzerine tekrardan halka halka doğradığımız soğan lardan dizerek üstüne zeytinyağı ve limon suyunu ve limon dilimlerini de dizerek tuz karabiber ve pulbiberi de dökerek önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. balıklarımın üzerleride güzelce kızardıktan sonra fırından alabiliriz. hamsi buğulamanın yapılışı tam olarak bu kadar eğer dilerseniz, halka halka doğranmış domatesler de dizebilirsiniz.

0

balıkları kilciklarindan ayırdıktan sonra derin bir kaseye koyup yıkıyoruz. suyunu süzmek için süzgece alıyoruz üzerine tuz serpiyoruz. soğanı halka halka doğruyoruz
ilk olarak tencereye soğanları diziyoruz sonra balıkları koyuyoruz. bu şekilde bitene kadar bir balık bir soğan koyuyoruz.
en üste balık koyuyoruz. tuz karabiber pulbiber serpiyoruz. domatesi halka halka kesip üstüne koyuyoruz. üzerine limonu kesip diziyoruz.
bütün malzemeler bittikten sonra zeytinyağı döküyoruz.
tencerenin kapağını kapatıp ocagin en kısık yerinde yarim saat pişiriyoruz.
hamsiler kendi suyunu salar bu yüzden su eklemenize gerek yok. pişen hamsiler soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

0

önce hamsi güzelce temizledim sonra tuzlu mısır unuyla onunlayım yanına birkaç soğan doğrayıp daha da hafif yağda veya fırında pişirilir.

0

önce hamsiyi güzelce temizleriz.sonra tuzlarız.mısır unuyla unlayıp yanına bir kaç soğan doğrayıp tavada hafif yağda veya fırında pişiririz