1

hamsikoli yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler yarım kilo hamsi
4 sap pırasa
1 demet pazı
dereotu maydanoz
taze ve kuru soğan
3 su bardağı kadar mısır unu
bir çay bardağı sıvı ayçiçek yağ
sıcak su ve tuz ile diğer baharatlar

öncelikle hamsilerin kılçıklarını ben güzelce ayıklıyoruz ve yıkayıp temizliyoruz.
ardından pırasa pazı maydanoz ve dereotunu incecik kayarak genişçe bir kabın içerisine alıyoruz ve sonrasında hamsileri içerisine atarak karıştırıyoruz ardından üzerine karabiber ve tuz dilerseniz bu aşamada biraz acılık vermesi için pul biber ya da kırmızı toz biber de ilave edebilirsiniz. bu malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra son olarak yağ, biraz sıcak su ve mısır unu da ilave ederek akışkan bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ya da yoğuruyoruz.
fırınınızı önceden 160 dereceye ısıtıyoruz ve ardından yağlanmış olan fırın tepsisinin içerisinde hazırlamış olduğunuz karışımı ilave ediyoruz.tepsinin içerisine karışımı iyice yatırdıktan sonra ısıtılmış olan fırında her tarafı güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. bu yemeği hamsikoli dışında hamsili ekmek ismi de verilmektedir.görüntüsü gayet hoş olan tadı da lezzetli değişik bir karadeniz bölgesi'ne ait olan yemektir.

0

hamsi koli yemeği hamsi un ve pazı ile yapılır.hamsi balığı iyice temizlendikten sonra pazılar doğranır.hamur hazırlanır bunların hepsi karıştırılıp yoğrulur.bu arada yumurta ilave etmeyi de unutmayalım bu karışıma.uygun tepsiye biraz zeytinyağı konur tepsi yağlanır.üstüne hamur karışımı güzelce yayılır.sonrada fırına atılır pişince afiyetle yenir.