0

melisa çayının faydalarından biri kişide sakinliğe yol açmasıdır . gerginliğe ve strese karşı birebirdir . özellikle uyku için oldukça faydalıdır . geceleri uykuya gecemiyorum uyku uyumakta zorlanıyorsanız , melisa çayı içmenizi öneriyorum hem sizi rahatlatıyor hemde uykuya dalmanıza yardımcı oluyor . bunun yanında bağ ağrınızı içinde kullanabileceğiniz melisa çayı bas ağrınızınızı kesecektir . depresyonu önler . sindirim sorunlarınızın giderilmesinde etkilidir. uçuk tedavisi de etkilidir . ayrıca melisa çayının alzaymırğını önlediği tespit edilmiştir . regl dönemlerinde ki bayanların içmesini rahatlaması açısından melisa çayını öneririm .

0

ihlamur çayının bir çok faydasi vardır . özellikle kış aylarında geçiren rahatsızlıklara karşı önlem olarak tüketilebilir . öksürük kesici , balgam söktürücü , idrar söktürücü solunum yolu problemleri gibi hastalıklara iyi gelir . bunun yanında ihlamur , rahat uyumanızı sakinlesmenizi sağlar . strese karşı iyi geldiği söylenir . grip ve nezle gibi hastalıklara karsi etkilidir. ihlamur aynı zamanda ateş düşürücü ve terletici özelliğine de sahiptir . boğaz ağrısı için birebirdir. iltihaplanmayı giderir . kan basıncının düşmesini sağlayarak damarlardaki iltihaplanmanında önüne geçer . sindirimi rahatlatır . çeşitli mide bağırsak rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur . cildiniz gelişimine faydası olduğu söylenir . özellikle ciltte oluşan lekeler için . ciltte oluşan gözenekleri temizler ve rahatlamasını sağlar . kanser oluşumu önler bir etkiye sahiptir .

0

ihlamur kış aylarında evinizden eksik olmayan her derde deva soğuk alır vazgeçilmez bir içeceğidir. ağaçların hoş bir kokusu vardır ayrıca ıhlamur ağaçlarının hoş bir kokusu vardır ayrıca. ihlamur türkiye'nin hemen hemen her yerde yetişir. biziher türlü sağlık sorununa karşı koruyan ve vücut direncini neredeyse %90 10'lara kadar çıkaran bu doğal antibiyotik çok faydalı olduğu bilinmektedir. genellikle bal ve limon ile birlikte içilir. içerisinde bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır. yani kemik gelişiminde önemli bir rol oynar. içerisinde bulunan maddeler fırtına nedeniyle birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.özellikle kış aylarında neredeyse herkesin başına gelen 41 nezleye karşı bizi korur.öksürüğe dikkat edin giderek hızlı bir şekilde yaşaması hızlı bir şekilde iyileşme mi sağlar. stres ,panik atak veya başka sorunlar varsa eğer kendimizde günlük rutin olarak ılımlı çelik bu soruna nasıl kolay yoldan yaparız. cilt sağlığı üzerinde büyük önemli etkiye sahiptir. ihlamur çiçeğinin yatıştırıcı idrar ve balgam söktürücü etkisi vardır. ihlamur çiçeği banyosu ne zaman ekilir.yine anlattık bazlama çayını ıhlamurun faydaları bunlar.

0

ıhlamur çayının faydaları:
- stresi, siniri alır.
-soğuk algınlığına iyi gelir.
-soğuyan çayı ile saçlar yıkanırsa parlaklık ve güç verir.
-c vitamini ile bağışıklığı güçlendirir.
-burun tıkanıklığına iyi gelir.

0

soğuk alkınlığına iyi kelir ve hastalık soğuk kapma nezleden korur herkeze tavsiyemdir içsinler ve soğuk alkınlığından korunsunlar sıcak ılhamır aynı zamanda mideyi yumçak tutar ve sağlıklı orkan hareketine sebeb verir aynı zamanda kuru çay niyetine de iç mekte fayda var bana göre

1

ihlamur çayı gerginliği alır, sinirleri yatıştırır, uykuya geçişte kolaylık sağlar ve kalp çarpıntısını azaltır.

2

yatıştırıcı etkisi var gerginliği ve stresi alır