0

bir insanın daha iyi çalışması yada birinin ötekinden daha becerikli olması ya da mesela diyelim iki kişi bir yerde çalışıyor biri işini severek yapıyor diğeri ise o işi pek sevmiyor işi seven daha iyi çalışıyor zaten herkesin becerisi farklı bir insanın sevmediği işi zorla yaptıramazsın

0

beceriye dayalı ücret sistemi, çalışanların edindikleri yada sahip oldukları beceriye ve üstlenecek duruma geldikleri görev yada iş için ücret ödenmesini ön görür. bu sistem kısaca iş yada görevi değil çalışanın sahip olduğu beceri noktasındaki değeri dikkate alır.
beceri, bir işin veya görevin yerine getirilmesi için gerekli olan maharet yada ustalık olarak dikkate alınabilir. ücretlemede dikkate alınabilecek becerilerden bir kaçı şöyledir; amaç belirleyebilme, literatür tarama, doğru tahmin yapabilme, plan yapabilme, mantıksal düşünme, bilgi teknolojilerini kullanabilme, verileri yorumlama, iletişim kurabilme ve karar verme. sistem daha ziyade örgütün aşağı kademelerine yönelik uygulama alanına sahiptir. örgüt bünyesindeki işler karmaşıklık derecesi ve gerektiği beceri düzeyi açısından becerin bloklarına ayrılırlar. her bir beceri düzeyi, belirli bir takım becerilerinin kullanılmasını ve beceri düzeyleri ile orantılı ücret derecelerini ifade eder.