1

türkiye de bu kadar iş kazasının olması iş güvenliğinin yeterli olmadığının göstergesidir

0

maalesef yeterli değil türkiye'deki iş güvenliği ortamı çok berbat bir durumda bu konuda hükümetin yaptığı atılımlar ortada bir sürü iş güvenlik firması açıldı o o kadar boşta gezen işe yaramaz insanlar iş güvenliği uzmanı diye bu firmalara yerleştirildi benim de çalıştığım firmada iş güvenliği uzmanları gelip dolaşıp giderler ama hiçbir fonksiyonları yoktur görevlerinin hakkını hiçbir zaman vermediler iş güvenliği uzmanının iş yerinde eksik gedik ne varsa hepsini araştırıp işveren kesimine bu eksikleri yaptırması gerekir ama iş güvenlik uzmanlarımız işyerlerinden artık paramı rüşvet ne veriyorlarsa onlara seslerini çıkarmıyorlar çünkü gelen adamların o iş yerinin güvenliği ile ilgilendiklerini görmüyoruz gelip çay ve kahveden mi içip gidiyorlar

0

bence yeterli değil ihmaller fazla haberlerde görüyoruz zaten.

0

iş güvenliğinin dersi bile çıktı artık dersi var eğitimi var bunların yanında artık firmalar ya kendileri veriyor yada firmalar ile anlaşılıp devlet veriyor ama işçi de de sıkıntı olabiliyor mesela inşaatın beşinci katında bir demir takacak cama yakın ama bunun için ne gerek var şimdi koruma önlüğünü giymeye diyecek 5 dakikada zaten hallediyorum deyip yapayım giymeme ne gerek var diyecek ondan olacak kazaların çoğu ihmalden ya da kendini üstün görmekten oluyor demiyorlar mı her ne kadar birisi önlemi alsa da bu %100 olmuyor

0

yeterli bulmuyorum özelliklede 300 civarı kişinin hayatını kaybettiği soma faciası aklıma geldikçe çok kötü oluyorum ama her ölümün bir sebebi vardır buda onlardan biri.

0

hayır adam çatıya çıkmış hiç bir koruması yok düşşe

0

dünya üzerinde ki kazaları sıralmasında ilk sıralarda yer almaktadır. buna bakarak da iş güvenliğine pek önem verilmediğini anlamak zor olasa gerek. ama son zamanlarda iş güvenliği uzmanlığı ve bununla ilgili zorunluluklar getirilmiştir.

0

is guvenligi yeterli.
firmalar bunyesine is guvenligi uzmani alabiliyor.
isterseler is sagligi ve guvenligi de kiralayabiliyorlar. bence is kazalari iscilerin dikkatsizliginden oluyor :(

0

bence yeterli değil çünkü her yıl binlerce kişinin iş güvenliği olmadığı için hayatını kaybediyor

0

tabiiki de güvenli bulmuyorum, soma da yaşanan olay bile aslında bunun bir kanıtı. herkes para derdinde, yitip giden canlar kimsenin umurunda değil.

0

maalesef yeterli değil. ara ara haberlerde gördüğümüz iş kazaları da en önemli göstergesi zaten