0

bütün maaşlar ortalama seviyeye çekilsin.
çok düşük maaşlı işler insanda işe girme konusunda isteksizlik yaparken,
yüksek maaşlı işlere de girmek çok zor işverenlerin beklentileri fazla olduğu için.

0

türkiyede işsizlik oranı çok fazla insanlar çok emek vererek okullar bitirip işsiz kalmnaktadırlar buna bir çözüm yolu bulunmalıdır sürekli beyin göçleri olmakta gelişmiş bir ülke olabilmek için kesinlikle bu olayı çözmeliyim çok fazla istihdam alanı yaratmalyız baska çaremiz bulunmamaktadır

0

türkiyede işsizlik oldukca çoktur. sana tavsiye olarak iş kur kurumunu önere bilirim. hem sana uygun iş buluyor hemde senin istediğin işin kursunu verip seni işe sokuyor ve bu kurs sürecinde sana belli bir maaş veriyor.

0

bence isziligi gidermek için ilk önce bir türkiye bir kendini düzeltmesi lazım zaten suriyeliler olduğu sürece türklerin iş bulması çok zor oluyor, ve zaten işi veren insanlar da her seferinde diyor biz suriye'ye çalıştırırız az para veririz. daha iyi size neden bu kadar maaş verelim ki yani ilk önce devlet bunu düzeltmesi lazım diye düşünüyorum.

1

türkiye'de işsizliği gidermek için ilk önce üretime yönelmeliyiz. üretim teşvik edici politikalar yön vermeliyiz. tüketimi artık bırakıp daha çok üretmeye bakmalıyız. kaliteli eğitimler sayesinde kaliteli insanlar yetiştirip üretime ve bilime katkıda sunması için politikalar geliştirmek yapmak gerekiyor. beyin göçünün önüne geçmek ve buna fırsat vermemek gerekiyor. ülkenin dört bir yanında tarımsal faaliyetlere ağırlık verilmelidir. hayvancılık uğraşında çağın gerektirtiği modern teknikleri kullanmak ve köylüyü bu anlamada bilinçlendirmek, aynı zamanda desteklemek gerekiyor.