0

evet bıldıgımız gıbı sarımsak yerken ağzımız oldukça kokuyor ve dışarı çıkarken oldukça kötü oluyor arkadaş ortamında arkdaşın yüzüne kah kah üflemek biraz kötü oluyor arkadaşınız olarak sarımsak kokusunu gidermek için şu yöntemler yapılabılır marketten 2 tane sakız almanız gerekır ve sakızı çığneyerek kokusunu gidermektir eğer sakız çığnemek istemiyorsanız yemekten sonra eğer sarımsak yediysenız dışlerınızı bir güzelce fırçalamaktir dıyebılırım eğer halende geçmıyor ise yapmanız gereken sadece karanfıl varsa agzınıza atın ama sakız olursa sakız her zaman kesin çözümdür diyebilirim sarımsak konusunda oldukçada kokusunu dindirmeye yarıyor gerçekten mükkemmel ben sarımsak yiyince ağzım kokuyor ve bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum kendım bıle rahatsız oluyorum arkadaşlarımın yanınada öyle çıkmak istemiyorum onları rahatsız etmek istemiyorum biliyorum zaten söylemezler öyle bı durum olsa bile ama insanlar ağız kokusundan rahatsız olur olabildiğinizce sarımsak yiyince dışarı direk çıkmayın belkı sarımsağı seversiniz o ayrı bir konudur ama yani rahatsız eedici bir kokusu var ben genellıkle sakız atarak kokuyu bastırmaya çalısıyorum.

0

bildiğimiz gibi sarımsak günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz şeydir fakat bununla birlikte ağız kokusu meydana gelır ve rahatsız edıcı bir kokusu vardır bu koku nasıl giderilir tamamen şöyledir yemek yedıgınızde cacıga falan atarlar ve yada normal yerler yemek bittikten sonra ise aynen şöyledir kokmaya başlar ve ınsanlar biraz uzaklaşmaya bakarlar koku nasıl giderilir konusunda ise aynen şöyledir dişlerimizi fırçalamak yeterlidir ve bol bir şekilde fırçalamakta fayda vardır her zaman sonra ise hala agzınızda değişik bir tat kaldı ise marketten sakız alıp çiğneyebilirsiniz bu şekılde agız kokusunu geçırebılırsınız sarımsak çok faydalıdır ben pek çok tüketirim ama akşam yemegınde sonra dışarıya cıkmamaya bakarım hep cıktıktan sonra ıse dışlerımı fırcalıyorum genellıkle yada gece corbacıya gıttıgımde sarımsak cok tüketirim ve gece yattıgımda ıse agzım aşırı derecede kokar ve odaya kadar sınıyor.

1

ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için daha çok insanlar nane çiğnemek tercih ederler.açıkçası ben de naneyi çok kullanıyorum ve özelde de çok tüketiyorum özellikle de sarımsaklı yoğurt yediğimde. gerçekten çok faydası oluyor insanın en azından hem az birazcık geri alıyor hem de hiçbir şekilde kopması engelliyor.en çok faydası oluyor ve en azından hiçbir şekilde kopmasını engelliyor kokmasını. başka bir şey ise genellikle sarımsak kokusunu maydanoz çiğneyerek de insanlar gider iyi biliyor.maydanozlu çok iyi geldiğini duymuştum özellikle de internetten çok aşırı şekilde faydaları okudum da orada yazıyordu sarımsak ağızdaki kokuyu giderici bir etkiye sahiptir.gerçekten çok faydalıdır aslında maydanoz ve nane özellikle de hem mide hem ağzımızdaki sarımsak kokusu oldukça faydalıdır.insanlar sarımsak gibi soğan gibi özellikleri sarımsaklı yoğurt geldiklerinde daha çok insanlar kızartma istemiyorlar bunu o yüzden çok faydalı gerçekten de.insanlar gerçekten de ağız kokusunu gidermek için sarımsak veya soğan yediklerinde daha çok naneyi tercih ediyorlar.

0

sarımsak sevenler bilir,kokusu uzun süre vücutta kalır.yediginiz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir.hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.sarımsak çok miktarda sülfür bileşikleri içerir.bu madde sindirildiginde kana karışır.kandan akciğerlere geçer ve nefes verirken ağızdan dışarı çıkar.dişlerinizi istediginiz kadar fırçalayın gitmez kokusu;çünkü kokunun kaynağı ağızdaki sarımsak kalıntısı değil,vücudun içerisinde gerçekleşen kimyasal işlerlerdir.birkaç yıl önce ohio devlet üniversitrsinde sheryl barringer sarımsakla yenen bazı yiyeceklerin kokuyu ortadan kaldırılması konusunu araştırdı.marul,hindiba,kereviz,patates,maydanoz,nane,reyhan,fesleğen,mantar gibi bazı yiyeceklerin sarımsak kokusunu giderdiğini biliniyordu.barringer öğrencileriyle bunun neden ve nasıl oldugunu inceledi.

0

ağız kokusu için herkes ilk önce diş fırçalamayı akla getiriyor fakat özellikle söz konusu sarımsak gibi ağır bir kokuysa çözümü sadece ağızdan değil midedendir. bence en etkili çözüm karanfildir fakat sevmiyosanız mentos tarzı ağır mentollu şekerlerde güzel etki edecektir.

0

en güzel çözüm taze nane yemek, diş fircalamak ve naneli şeker veya sakız tüketmek. bence işe yarıyor.

0

naneli sakız veya karanfil atarak ağzımıza koku gider

0

kokudan kurtulmanın en pratik yollarından biri sütten geçer. soğan veya sarımsak yedikten sonra dişleri ve dili fırçalayıp süt ile ağzı çalkalayıp sütü içmek kokuyu giderecektir. bir tatlı kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda eritip bu su ile ağzı çalkalayarak suyu içmek kokunun kaybolmasına yarayacaktır. ayrıca karanfil çiğnemek, bir tutam maydanoz yemek, taze sıkılmış yarım limonun suyu içmek veya naneli sakız çiğnemek kokuyu önlemeye yarayacaktır. bu arada soğan ve sarımsak yedikten sonra naneli çay içmek ya da taze nane yemek, patates püresi, mantar ve havuç yemek de ağızdaki kötü kokuların giderilmesinde etkilidir.

tüm bu önerilere ek olarak ağız kokusuna karşı mutlaka çantada küçük bir diş fırçası ve macun bulundurulmalıdır. soğan ya da sarımsak içeren bir yemeğin ardından hemen lavaboya gidip dişleri ve dili fırçalamak ağız kokusu için pratik bir çözüm olacaktır.

0

bu gibi durumlarda karanfil çiğnemek bence ilk tercih sebebidir. ağızda buruk bir acılık bıraksa da etkili oluyor.

0

dişlerini fırçala önce sonra naneli sakız veya şeker al. yap bişeyler işte .
pis pis kokma ustadım :)):)))

0

ağızda sarımsak kokusu kalması çoğu insan için pis denilecek bir kokudur insanların yanında sarımsak yiyen kişiler rahatsız olabilirler yanındaki kişilere ağır bir koku gelir.o yüzden sarımsak kokusunun ağızda gidermek için çeşitli şeyler yiyip geçirebiliriz bir nebze olsun örneğin;naneyi öyle çiğ olarak yemek ağız kokusunu giderir,naneli şekerli değişik sakızları çiğnemekte bir nebze olsun giderir.

0

dişleri fırçalamak mentöllü sakız çiğnemek veya karanfil çiğnemek faydalı olabilir ki sarımsağın kokusundan rahatsız olacakları bir ortama girecekseniz bence yemeyin sarımsak en temizi.

0

karanfil çiğnenir,nane ve maydanoz yenebilir ağızdaki kokuyu giderebilirmek.

0

çok bi faydası olmasa da bilindik yöntemleri: dişler 2 defa üstüste fırçalanabilir, ağız bakım suyu ile gargara yapılabilir, karanfil çiğnenebilir, biraz taze nane yaprağı veya dereotu baskılayabilir. hiçbiri yoksa fresh taze naneli sakızlar favorim.

0

insanlar gün içinde birçok kez ağzına onlarca besin atar ve bunun sonucu olarak bazıları insan ağzında koku yapar ve bu gerçekten bazen insan için baya kötü bir durumdur.be bu kötü kokulardan biri de sarımsak kokusudur.bu kokuyu gidermek için ise her zaman yanımızda diş fırçası bulundurursak çok iyi koku giderir.

0

dış fırçalama ve listenin kullanma sakız çiğnemek

0

bir çimdik tuzu suyun içine koyup iyice kariştirip agzimizda bol bol gargara yapin maydonoz yemek kokuyu giderir. su ile gargara yapmak yada dişleri firçalamak da kokuyu önler karanfil çiğnemek. kokuyu alir.

0

öncelikle sarimsak kokusunu ortadan kaldirmak için nane veya karpuz aromalı sakız çiğnenebilir fakat dişleri firçalayarak ta bu işlem yapılabilir.

0

maydanoz yenilmelidir midedeki sarmısak kokusunu bastırır, nanede yenebilir anynı görevi yapar, ve tabi ardından dişler güzelce fırçalanır ve ağız çalkalama suyu ile güzelce ağız çalkalanır al sana ferah bir nefes

0

ilk olarak dişler fırçalanmalıdır. daha sonra nefesteki kokununda tam olarak gitmesi için nane şeker yenilebilir. daha da geçmediyse naneli bir sakız alıp esktradan bi takviye yapabilirsin. sarımsağı çok fazla yediysen en son bir tane karanfilde atabilirsin ağzına.