0

arkadaşlar kabak tatlısını yapmak çok basittir aldığımız balkabağını yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz kalınlığını kendimize göre ayarlayıp daha sonra unutamayan koyuyoruz üzerine bir bir buçuk su bardağı şeker koyduktan sonra yumuşayıncaya kadar pişmesini bekliyoruz yumuşadıktan sonra da tabağımıza alıp ne ile yemek istiyorsan tayin olabilir ceviz olabilirim haşhaş olabilir servisimize ediyoruz afiyet olsun

0

kabak tatlısı en basit şekilde fırında yapılıyor. şekerde bekletmeye gerek olmadan. fırın torbasına kabakları yıkayıp koyun üzerine şekerini koyun. poşeti bağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. tatlımız hazır. afiyet olsun :)

0

kabak tatlısı en sevdiğim hemen anlatıyorum
kabaklari küp küp doğrayın teflon tencereye dizin toz şekeri tüm kabaklara değecek şekilde üzerine dökün bir bardak su dökün kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın tamamen pistiginden emin olduktan sonra kapağını açın 10 dk daha ocakta tutup alın. servis tabağına aldığınız kabaklarin üzerine ceviz serpip sunuma hazırlayın dilerseniz tahinde kullanabilirsiniz. afiyet olsun.