0

ben eskiden ara ara yaşardım ve süt içerdim. meğerse süt daha fazla sıkıntı verirmiş. sütü kestikten sonra rahatladım. tabi ara ara süt tüketiyorum onunda sonuçta bir faydası var. annemde bir dönem çok şiddetli ve sıkıntılı bir şekilde mide ağrısı geçirdi ve bir tanıdığın tavsiyesiyle urfadan getirtiği pul biberi yemeklerde tüketmeye başladı. büyük oranda mide ağrısından kurtuldu.

0

mide rahatsızlığı ülkemizde genel olarak sık rastlanan bir durumdur her şehirimize özel yöresel baharatlar bulunmaktadır her ne kadar yemekte lezzet versede bu baharatlar mide için bir çok soruna yol açabilir doktor kontrolü olmadan kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır reflü gastrit vs. gibi rahatsızlıklar sıkca karşılaşılan sorunlardır fakat mide fıtığı mide kanaması gibi ciddi bir durumlada karşı karşıya olabilirsiniz bu yüzden en sağlıklısı doktorunuza gidip hemen muayene olmaktır

0

bende refl ve ülser var ilacimi unuttuğum zamanlar ağrir.ama sizinki neden ağrir araştirilmasi lazim mutlaka genel cerrahi uzmanina yada dahiliyeye git ama genel cerrah daha iyi, doktor gerekli tedavini yapar gerekirse mide koruyucu verir yada başka birşeyse bilemem geçmiş olsun .

0

mide ağrısı çekmedim az yemek çok çiğnemek günde iki öğün sağlık için şart

1

benim çok fazla oluyor. en baş nedeni strestir. stres tetikliyor reflü ülser ve gastrite neden oluyor. bunlara vesile ise yediklerimizdir. acı yiyecekler, hamur işi, yağlı ve asitli içecekler tetikler. reflü için mide koruyucular mevcut. mide kapağı tam oturmadığında meydana geldiği için yemekten önce içilen şuruplar var midenin üzerini sıva gibi kapatmaya yarıyor. renni ya da talcit var mide yanması için. bunların dışında birbirini tamamlayan bir sürü yan ilaç var kesinlikle dahiliyenin görmesi gerek mümkünse uzman olsun. ankarada olsaydın sana bir doktor önerebilirdim. ama başka şehirlerde de bu işin uzmanı illaki vardır. benim gittiğim doktor çok yardımcı oldu sağolsun 1 sene kadar kullandığım ilaçlarla epey rahatladım. yazdığım yasak besinleri tüketmediğim ve gece yemek yiyip yatmadığım müddetçe bir şikayetim olmuyor. ilaçlarla birlikte bazı yiyecekleri de kısıtlamak arada bir yemek gerekiyor yoksa sürekli tüketim bu hastalığın tekrarlamasına sebebiyet verir. eğer ileri dereceyse hastalığın 4 delikli kapalı bir ameliyatla da kurtulunabiliyormuş ama ben denemedim tavsiye etmelimiyim onu bilmiyorum.

0

ben bir müddet kızartma türü yiyecekler yediğimde ağrıyordu doktora gittim ilaç verdi kullandım bir daha agrımadı ve kızartmada yiyorum

1

evet çekiyorum maalesef. ilaçlar kullanıyorum. mide yanmasına babam acının iyi geldiğini söyle ama ağrısına iyi gelir mi bilmiyorum.

1

mide ağrısının birden fazla nedeni olabilir. sebebi bilinmeden herhangi bir ilaç alınmamalıdır. çok rahatsız edici olmaması durumunda süt içilebilir yada basit bir ağrı kesici alına bilinir.

1

evde kolay kolay tedavi edilmeyecek bir şey olduğunu biliyoruz doktora tanışmamız lazım.

1

benim acıya bağlı bir mide ağrısı (yanması) süt iyi geliyor diye ne zaman ağrısa içerim bir bardak süt iyi gelir

1

mide ağrım yok ama tedavi doktorla ilaçla yapılır.

1

ben genelde yaşarım. strese bağlı ise tranko buskas kullanabilirsiniz.