0

valla birikmiyor bir yerden geliyor diğer yerden gidiyor yani .ben mesela kaç aydır para biriktirmeye çalışıyorum telefon almak istiyorum ama biriktirdigim paraları geri harcadım. her şey ateş pahası olmuş bu zamanda para biriktirmek ne mümkün yani. aslında siteyi biraz canlandirsak ta yarışmalar falan olsa biraz para kazanmaya baslasak belki biraz daha iyi para biriktiririz diye düşünüyorum.

1

2018 in sonlarından beri hedeflediğim miktarı bile atamadım kumbarama. nerede kalmış para biriktirmek. sorumani'de ne biriktirirsek işte. burası da kumbara gibi geliyor bana. kuruş kuruş kazanmaya devam, harcarken kuruş kuruş harcayamasak da.

0

onceden biriktiriyordum ve simdi hayat sartlari zorlasinca yine kumbarayi patlatarak ihtiyaclarimi harciyorum onceden 3 haftada 150 tl topluyordum simdi gexen gun biriktirdim saydim 50 tl 2 haftada topladim ihtiyacim oldu hepsini yine harcadim

0

para eskisi gibi biriktirme zor oluyor. çünkü artık yetmiyor gelen zamlar üzerine dikkatli harcamaya dikkat ediyoruz.

0

tabikide biriktirebiliyorum. nerdeyse günlük olarak aldığım harçlık 10 tl ve bazen yemiyorum içimiyorum kumbarama atıyorım. ama birgün geliyorki kumbarada hiç bir şey kalmayabiliyor.

0

son zamanlarda sorulması zor sorulardan birisi evet biriktirdiğimi düşünüyorum yemiyorum içmiyorum hatta bazen bu para biriktirmenin beni çok güzel yönlere ittiğini düşünmeye bile başladım neden diye sorarsanız sigarayı artık çok az kullanıyorum çünkü ülkemizde bir sigara ortalama 10 tl olmuş ve bizde sonuçta öğrenciyiz öyle aylık gelirimiz yok o yüzden buna benzer yararları oluyor. kendimi çok tutumlu bir insan olarak görüyorum çünkü ben orta gelirli bile diyemiyeceğim bir ailenin bir bireyiyim mesela eşyalarımı 5 6 sene kullanırım ayakkabılarımı falan ve kendime çok şaşırıyorum her zaman her şeyimi kendim alıyorum ve lüks teknolojik aletler kullanıyorum ve bunların paralarını kendim biriktirdiğim için o aldığım alet yada eşya çok değerleniyor ve artık gözünüz gibi bakmaya başlıyorsunuz yani para biriktirmek bunada sebep oluyor aslında herkes para biriktirse dünyada israf yapılmaz diye düşünüyorum para biriktirebilirsiniz ha aile geçindirenler biriktirebilir mi bilemiyorum sonuçta daha bir aile babası değilim ama azda olsa biriktirilebileceğini düşünüyorum tabi bu yaşadığınız ülke ile de ilgili olabiliyor evet ben para biriktirebiliyorum herkesede tavsiye ederim olumlu yönleri var

0

nerde keşke olsada biriktirsek hayat o kadar pahalılaşmış ki zaten ihtiyaçlarımızı bile karşılayamadan paramız bitmiş oluyor. bu yüzden hiç biriktirmek nasip olmadı ama rabbim inşallah o günleri de gösterir çünkü para biriktirmek çok faydalı oluyor birgün dara düştün mü ilk kumbarana sarılıyorsun ama işte birikmiş para olmayınca da başlıyorsun ondan bundan dilenmeye ve bide bakıyorsun ki kimse kimseye günahını bile vermiyor sonra her kesin gerçek yüzünü görmüş oluyorsun o yüzüne zamanında gülen insanlar bana gel diyenlerin hepsi ortadan kayboluveriyor ya da sırt dönüyorlar sonra kalıyorsun sorunlarınla baş başa

0

evet biriktirebiliyorum.. ama su son iki uc aydir masraflarimdan dolayi en son patlattigim kumbaramdan sonra kumbara yapip para atamiyorum, biriktiremiyorum... buradan kazandigim parayi da biraz gec cekmeyi dusunuyotum. onu birikime atmaya calisacagim.

0

ben eskiden çok iyi para biriktire biliyordum ama şimdi asla biriktiremiyorum hayat şartları bir yandan evlilik hazırlıkları bir yandan biriktiremiyorum ben para biriktirmeye bayılıyorum harcamayı asla sevmiyorum ama evleneceğim için eksiklerimi alıyorum sürekli hatta bütün çalıştığım hatta eksiklerime gidiyor bitmiyor eksikler ama para yok ama alınacaklar çok birde hayat pahalı daha kötü oluyor herşey o yüzden para biriktiremiyorum.

0

valla asgari ücrete çalistiğkm icin pek biriktirmeye vaktim olmuyor bu sartlarda tahminim kimse biriktiremiyordur.

0

kesinlikle biririktiremiyorum bi hayat şartlarında

0

memursan belki asgari ücretle calisansan imkansız denecek kadar zor

0

ben ne zaman para biriktirmeye kalksam mutlaka bir bahane bulup harcıyorum. hayatımda bir bunu başaramıyorum.

0

evet biriktirebiliyorum.. ama çalışan olmadığım içi masraflarım oluyor burada onlar için bulunmaktayım. bir nevi ek gelir kapısı olarak kullanıyorum burayı.

0

evde sadece eşim tek başına çalıştığı için yani birikim yapmak gerçekten de çok zor oluyor. onun için ben birikim yapamıyorum maalesef.

0

hayır maalesef bitiktiremiyorum ödemeler çok var

1

çok tutumlu biriyim ama biriktiremiyorum.

0

para biriktirebilecek insanların bu sitede işi ne ki.. her birimiz dürüst olalım ekonomik açıdan çok çok da rahat değiliz.. biriktirecek kadar param olursa bu sitede neden geleyim saatlerdir soru cevaplayayım.. evet diyen dürüst değildir bence..

0

bu site için mi yoksa günlük hayatta mı burdaysa bir onluk birikti kumbaramı daha açmadım

0

hayır biriktiremiyorum ne kadar uğraştıysam da olmadı birikmiyor azalıyor hatta