1

kumbara alışkanlığım var. para biriktirebildiğim tek sistem. gerçi iki üç aydır kumbara hedefimi gerçekleştiremiyorum, aylık atmam gereken miktarı atamıyorum kumbarama ama yine de kenara attığım kısmı bile yeterli. allah bereket versin. bir de sorumani var tabi kuruş kuruş para biriktirdiğimiz yer olarak. kumbaraya benzetiyorum ben burayı da.

0

ben para biriktirmeyi çok seviyorum. şimdi bile para biriktiriyorum. aslında bir yerde birikim olması iyi birşey.

0

işte bu devirde para biriktirmek zorlaştı ve ben bir kere 2 haftada biriktirmeye başladım toplama ya 3 haftada sıkıntım oldu lazım olunca bende numaraya yöneldim kumbarayi park ettim saydım 100 tl çıktı bende hepsini kullandım.

0

para biriktiriyorum ama hemen bir şey çıkıyor harcıyorum mecburen. para olunca mecburen harcıyorsun. ihtiyaçlarımı karşılamak zorundayım.

0

yani para biriktirdiğim zamanlar oluyor. biriktirebiliyorum. zaten tutumlu bir insanımdır. öyle her gördüğüm şeyi hemen almam.

0

para birikimi yapamıyorum malesef çünkü bir takım ihtiyaçlarim oluyor hep birşey çıkıyor ve kenara koymuş olduğum bir parayı harcamak durumunda kalıyorum param olmadığı zaman . eğer çalışıyor olsaydım bir köşeye bir kısmını ayırabilir biriktirmeye çalışırdım .

0

eskiden haftada 100 tl biriktirirdim fakat sigaraya başlayınca hiç biriktiremiyorum.

0

kazancımız bize yetmiyor ki biriktirelim de o yüzden maalesef birikim olmuyor bu gidişle de olacak gibi değil borçlar yakamızı bırakmıyor ki ama bence her insan kötü zamanlar için illa üç beş bi kenara ayırmalıdır çünkü hayat öyle garip ki her an herşey olabilir hastalık olur bişey olur acil para gerekir o zamanda kimse vermeye yanaşmaz kimden istesen bide yok der benim de ihtiyacım var der sonra pişman olursunuz biriktirmediğiniz için

0

ben normalde para biriktiremezdim kanka biliyorsun sen. sebin sayende son iki yildan biraz fazla bir suredir sadece kuruslari da biriktirsem biriktiriyorum diyeyim. fazla bir para cikmiyor gerci oyle olunca ama mesela geçen senle kumbarami patlatmistik ya beraber. kucuk olani. telefon faturami odeyecek kadar para cikmisti.. ne sevindim o paranin ciktigina valla... o yuzden bieikim yapmak sart. simdi kimden isteyip de verecekti o 60 tl yi bana... zaten ekonomik durum iyice kotuye gidiyor bu ulkenin.. kimse elini cebine atmazdi vallahi.

0

evet, para biriktirebiliyorum. hem de yıllardan beri.. daha doğrusu küçüklüğümden beri. hatta ilk para biriktirmemle kaset almıştım kendime. kumbarama o zaman kuruşları atıyordum. 2 tl olmuştu. sonra karnemde iyi geldi diye babam 5 tl vermişti abimle bana karne hediyei olarak. ben de ilk birikmiş paramla kaset almıştım o zaman. o zaman hemen hemen 14-15 yaşlarımda filan olmalıyım. daha sonra dönemin yeni çıkmış, meşhur telefonu olan samsung e250 model telefonunu. :d :d o zamanda onu lise 2 te geçmiştim dönemin başlamasına sadece bir hafta vardı. öyle bir döneme gelmişti. onunda parasını lise 1 e giderken okul harçlıklarımı biriktirirdim. aslında o para biriktirmelerim olmasa bu kadar rahat olamazdım sanırım. biraz da sanırım kişide alışkanlık haline gelmeli bu para biriktirme işi… şimdi günümüzde istanbul gibi bir yerde yaşayan ne kadar birikim yapabilecek gerçi. hepimiz burada 3 kuruş kazanalım diye neler yapmıyoruz mesela… asgari ücretinde durumu belli. alım gücümüz belli. üç kuruş daha az alacağız diye market market gezeni bilirim mesela ben. o parayı yettireceğim diye yapmadığı şey yok ki.. birde birikim nasıl yapabilsin öyle kişi. zor.. valla zor yani... günümüz şartlarında bırak birikim yapmayı borçsuz geçinebiliyorsak zenginiz vallahi...

0

bazi borclarim oldugu icin biriktirmek zorundayim ki zaten kotu animizda lazim oluyor

0

sigara kullandığım için kardeşim malesef para biriktiremiyorum. zaten maddi sıkıntılarım da var istesem de biriktiremem bu durumda.