0

normal yaptığımız keklerin hamurunu hazırlarken yeteri kadar kako katarız ve yoğurduktan sonra pişiririz

0

kakaolu kek için ilk önce bir kaba 3 tane yumurta kırılır daha sonra içine 2 bardak şeker koyarak iyice çırpılır. iyice köpürmesi lazım ben beyaz oluncaya kadar köpürtülür. daha sonra içine bir bardak sıvı yağ ve bir bardak yoğurt koyularak iyice çırpılır.daha sonra 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu koyarak tekrardan karıştırılır. yumurta ve şeker iyice kapatıldığı için bir kaşık yardımıyla daha sonra malzemeler karıştırılmalıdır en önemli püf noktası budur. daha sonra aldığı kadar un koymalıyız ve içine 3 kaşık kakao koyularak tekrar karıştırılır. daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilerek pişmeye bırakılır. daha sonra afiyetle yenir piştikten sonra.

0

şimdi size güzel bir kakaolu kek tarifi vereceğim. önce malzemeleri; 3 adet yumurta, 1,5su bardağı şeker 1su bardağı sıvı yağ 1su bardağı süt 2su bardağı un yarım su bardağı kakao,1paket vanilya, 1paket kabartma tozu,1avuc badem yumurta ve şeker karıştırılır. üzerine yağ ve süt eklenip çırpılır. geri kalan malzemelerde eklenir. karıştırılır. kek kalıbı yağlanır birazcık da unlanır. daha sonra hazırlamış olduğumuz harç dökülüp eşit bir şekilde yayılır. yüz seksen derece ısıtılmış fırında kırk,kırk beş dakika pişirilir. ellerinize sağlık afiyet olsun . diğer kekten tek farkı kakao ekleyip renginin değişmesidir.

0

üç yumurta bir buçuk su bardağı şeker ile güzelce çırpılır. üzerine bir bardak süt ve bir bardak sıvıyağ eklenir. ardından iki buçuk bardak un, kabartma tozu, vanilya ve bir paket kakao eklenir çırpılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. afiyet olsun.

0

3 yumurta ,1 çay bardağı sıvı yağ, 4 tane kabartma tozu atarım. daha iyi kabarsın diye 2 tane vanilya atıyorum akışkan olacak kadar çok az bir onu ilave ediyorum. bir su bardağı şeker, bir su bardağı yoğurt ilk önce yumurta ile şekeri karıştırarak şeker eritiyoruz ondan sonra sıvıyağ atıyorum. yoğurdunu atıyorum kabartma tozu vanilya sana atıyorum ondan sonra çıktıktan sonra kakaosunj atıyorum. ondan sonra fırını yagliyorum. sana kakaolu kek oldu böyle yapıyorum işte.