0

kitap okumak bilgiyi arttırır, bilmediğin bir kelime olduğunda kesinlikle o kelimeyi okurken bu sayfa bitsin bunu bir araştırayım, bu kelime neyin nesiymiş diye araştırma yaptığında o kelimenin ne olduğunu bilince kelime hafızana yeni bir kelime girmiş oluyor. kitap okuduğumuzda konuşmamız daha düzgün oluyor. günde hiç okumasak bile en az yarım saat okumalıyız ve bu okumayı alışkanlık hale getirmeliyiz, biz böyle yaparsak küçük çocuklarımızda bize özenir ve onlarda okumaya başlar.

0

kitap okumak her insana fydası vadır kitap okumanın zararları diye bir şey yoktur çünkü faydası olarak bilğiye kültüre ögrenim aşısı algılar okumak gidip göremediğiniz yerleri bilmediğiniz tarihi anıları savaşları diyalogları okuyarak ögrenme bilği edinme yolu sağlar dünyanın her yerini gezip görüp ögrenemeyiz ama okuyarak ögrene bilinmeketedir tarihimiz hakkında ki bilğileri geneld eokuyarak öğrenmişizdir

0

tabiki okumak sözcük dağarcığımızı geliştirir böylece daha iyi cümle kurabiliriz. bunun dışında kitaplardan bilgi de edinebiliriz.

0

kitap okumak ruhsal ve zihinsel gelişim için çok yararlı bir aktivitedir. ayrıca göz kaslarının gelişmesine de yararı vardır.

0

birçok faydası var hangisini saysam az olur. kelime dağarcığını arttırır,anlama yeteneğini ,bakış açısını genişletir ve daha pek çok.

0

kitap okumak aslında her insanın yapılması gereken bir şey olduğunu söylemek mümkün. bunun için genellikle düzenli kitap okumamız lazım.özellikle çocuklarımızın gelişiminde evde belirli saatlerde okumamız lazım ki çocuklar örnek alsın. bunu düzenli bir hale getirirsek daha çok iyi olur ve çocuklarımızın gelişmesi anlamında faydalı olacağını düşünüyorum. özellikle bazen okullarda kitap okuma yarışmaları ya da okunabilecek ders haline gelmesi lazım.tabii ki bu bir kararla olabilecek bir şey ama inşallah yakın zamanda böyle bir plan yapılır ve herkesin biraz olsun telefonlardan uzak kalması için yapılması lazım diye düşünüyorum.

0

kaş’ta okumak her yaştaki insan için oldukça faydalıdır. bilgi dağarcığınız gelişir, hafızanız güçlenir. ayrıca alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür.

0

kitap okumak her insan için faydalıdır. asla zararı olmuyan birşeydir. hem beyin gelişimi için hemde diksoyun için çok önemlidir. mutlaka okumamız gerekir.