0

kitap okumak bizler için çok faydalıdır. daha iyi bir iletişim kurabiliriz, kelime dağarcığımız genişler, daha hızlı okur ve okuduğumuzu daha çabuk anlarız.

0

kitap okuma tabi faydalı insanın bilgi birimini arttırır. insanda hızlı okuma tekniği arttırır.

0

kitap okumanın birçok faydası vardır ve bu faydaları saymakla bitmez. kitap okumak insanı öncelikle olarak yaşadığı dünyadan çok daha farklı dünyalara götürür. insan birçok farklı ve çeşitli konuda bilgi sağlar. insanın problem çözme becerisini geliştirir. analitik düşünmesini sağlar. insanın kelime hazinesini zenginleştirir. okuduklarını daha iyi anlamasına olanak sağlar. olaylara farklı yönlerden bakmasına ve olayları çeşitli yönlerden değerlendirmesine imkan tanır. kitap okurken kurduğu hayaller sayesinde hayal dünyası zenginleşir. birçok farklı insanın hayatını tanır ve yaşam için okudukları üzerinden deneyim kazanır. yazma becerisini geliştirir. güzel ve içerik açısından zengin metinler yazar. konuşurken daha güzel konuşur. diksiyonunu geliştirir. akıcı ve anlaşılır bir şekilde konuşur. olaylar arasındaki mantıksal ve kronolojik sıralamayı daha iyi oluşturur. kültürlü ve aydın bir insan olmasını sağlar. eleştirel düşünebilme becerisini kazandırır. her konu hakkında bilgi sahibi olarak evrensel düşüncelere sahip olmamızı sağlar. yerellikten uzaklaşıp evrensel değerlere ulaşmamızı sağlar. farklı ülkeleri ve insanları tanımamızı sağlar. farklı kültürleri öğrenmemize olanak sağlar. bunlar kitap okumanın bize sağlayacağı faydalardan birkaçı. saymakla bitmeyecek kadar faydası çoktur.

0

içerisinde mantıklı ve düzenli cümlelerden oluşmuş her kitap faydalıdır.büyük çoğunluğu kelime dağarcığını inanamayacağınız düzeyde geliştirir.ben bunu bizzat kendim de farkettim.gerek kurduğum cümleler gerekse kullandığım kelimelere bu görünür bir şekilde yansır.dediğim gibi bu yönden faydası çok fazladır.gelelim konularına göre kitaplara.ansiklopedik kitaplar daha çok bilgi verici kitaplardır ve düşüncelerinizi destekleyebilmenizi sağlayan terimler ve bilgiler içermektedir.bunlar kendi bilgi düzeyinizi geliştirmeniz için beyne çok faydalıdır.

0

kitaba göre degişiyor ama kitap okurken hayal edip okumak daha iyi oluyor çok kitap okudum bügüne kadar okuldayken haftada bir kitap alırdım özetini çıkarır verirdim yetmez di daha bide anlatırdım bu huyumu hocalarım ve ailem çok severdi birşeyi okurken onun içindemisin gibi yaşarsan o kitabı ezberlersin kişisel gelişim kitaplarını okudum ordan kendi eksiklerimi buldum düzelttim romanlar okudum şavaşlar okudum bilim kurgular okudum hepsini ezberledim ezberledigin her kitap hayatını etkiler ve hayatındaki bir yer alır

0

aynen kitap okumak gerçekten de zihni ve ufku genişleten bir etmendir. bizim bir hocamız vardı kulakları çınlasın dersin bitimine son on dakika kala açardı kitabını okumaya başlardı ve gerçektende hocanın okuması gerçektende iyidi konuşmaları kullandıkları kelimeler farklı bir kafiyelerile süslemeleri iyidi.

0

kitap insanların vazgeçilmez dostu
faydaları say say bitmez
insanların ufkunu açar
hayal gücünü geliştirir
kelime haznesini artırır
farklı düşünmesini sağlar
at gözlüklerini çıkarmasını sağlar
hızlı ve akıcı konuşmayı sağlar
diksiyonu düzeltir
beyin jimnastiği yapar
hayal kurmamızı sağlar
insanın kültür seviyesinş artırır

0

çok faydası olduğunu düşünüyorum. kitaptan kendimize ders çıkarabiliriz. kültürümüzümü genişletiriz. okuma alışkanlığı ediniriz. türkçemiz düzelir. tabi okumak için okumamak lazım gerçekten isteyerek okumak önemli. yoksa hiçbir anlamı kalmıyor.

0

kesinlikle faydalı ve gerekli olduğunu düşünüyorum.

0

kitap okumak gerçekten çok faydalı olduğunu düşünen kişilerden biriyim. çünkü kitap okumanın en büyük yararı da bana göre kelime haznem izin daha da çok gelişmesini sağlamaktadır. genel olarak pek fazla okuyan bir millet olduğumuzu düşünmüyorum ama yapılması gereken bir hareket olduğunu söylemek isterim. haftada en az 1 kitabı bitirmemiz bizim için çok faydalı olacağını düşünüyorum. çünkü bilmediğimiz kelimeler bazen önümüzde çıkabiliyor ve bunun hakkında yorum yapamaya biliyoruz. kitap okumanın da en büyük yararlarından biri de bu olduğunu düşünüyorum açıkçası. genel olarak evlerde belirli saatlerde kitap okumanın özellikle çocuklar için daha da çok faydalı olacağını ve örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. çok kitap okuyan biri olmasak dahi bunu belirli günlerde ya da saatlerde yaptığınız sürece bunu bir alışkanlık haline getirebilmemiz de aslında mümkündür.

0

her kitabin okunmasini faydali bulmuyorum sahsen.
ihtiyaciniz olan ne ise o alana yonelik kitaplar sizin isinize daha da cok yariyacaktir.
ben politika ve ticari kitaplar tercih ediyorum. hem anlamam daha kolay hemde ilgi alanima daha uygun kitaplar oldugunu dusunuyorum.
kalkipta farkli bir bolumun kitabini okumam bana zaman kaybettirmekten baska bir ise yaramiycaktir.