0

patlicanlar alacalı bir şekilde soyulur. yuvarlak yuvarlak doğranır. koyun ve dana karışık kıyma rendelenmiş soğan ve baharatlar ile yoğurulur. demir şişe bir patlican, bir miktar kıyma sırayla dizilir. ya ateşte ya da fırında pişirilir. afiyet olsun :)))

0

patlıcanlı kebap, özellikle şanlıurfa tarafında çokça yapılan lezzetli bir kebaptır. şık sunumu, sağlıklı oluşu ve lezzeti nedeniyle özellikle patlıcanın taze olarak kolayca bulunabildiği yaz aylarında sıkça yapılır ve aranan bir lezzettir. tarifine gelecek olursak;

malzemeler:

köfte malzemeleri:
yarım kilogram orta yağlı kıyma,
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber

sosu için, bir yemek kaşığı salça
iki su bardağı sıcak su
tuz

üzeri için
4-5 tane biber
6-7 diş sarmısak
4 tane domates
arpacık soğanlar

yapılışı:
patlıcanlar soyulup enine dilimlenerek tuzlu su içinde bekletilir. böylece acısının çıkması sağlanır.

diğer taraftan köfte malzemeleri güzelce yoğurulur. üstü kapalı olarak bir yarım saat kadar buzdolabında dinlenmesi sağlanır.

patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra bir tepsiye köftelerle birlikte dizilir. görsel olarak aşçının zevkine göre süslenip farklı şekilde düzenlenebilir. bir şişe dizilmesi de mümkündür.

üzerine domates, biber, sarmısak ve isteğe göre arpacık soğan konur, hazırlanan salçalı sos dökülür. üstü kapatılarak 200 derecede ısınan fırında yarım saat kadar pişirilir. patlıcan ve köfteler pişmeye yaklaşınca üzeri açılarak üstü hafif kızarana kadar da pişirilir ve sıcak servis yapılır.

güzel bir pirinç pilavı ve ayranla tam bir ziyafet çekebilirsiniz sevdiklerinize...