1

patlıcanlı ve patatesli musakka yapmak için gerekli olan malzemeler öncelikle tabii ki yapacağımız kişi sayısına göre birkaç adet patates ve patlıcandır. patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra bir parmak genişliğinde yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suyun içerisine atarak acısını bırakmaları için yarım saat kadar bekletiyoruz. zaten ilk olarak patlıcanları doğramakla ve suda bekletmek ile işe başlayarak vakitten kazanabilirsiniz. patlıcanlarımız suda bekleye dursun biz diğer taraftan patatesleri de soyarak onları da yuvarlak halkalar şeklinde dilimliyoruz. patateslerde doğrandıktan sonra onları da kararmamaları için suyun içerisinde bekletiyoruz. ardından geniş bir tavanın içerisine iri yemeklik bir şekilde doğranmış kuru soğan ince doğranmış kırmızı ve yeşil biber verim sıvı yağın içerisinde kavuruyoruz. sonrasında içerisine 250 gram kadar kıyma ilave ediyoruz. kıymalar kavrulduktan sonra rendelemiş olduğumuz domatesleri ve bir kaç diş sarımsağı da üzerlerine ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. domateslerin kokusu çıktıktan sonra içerisine az miktarda biber salçası ekleyerek salçayı karışımın içerisinde inceltiyoruz ve iyice karıştırıyoruz. son olarak tuz, karabiber ve kekik, pul biber gibi diğer baharatları da ilave ederek birkaç dakikada kadar daha karıştırıyoruz ve sonrasında altını kapatarak hazır hale getiriyoruz. kıymalı harcı pişme esnasında zamandan kazanmak için diğer taraftan da patatesleri ve patlıcanları kızartıyoruz. sebzelerimiz kızardıktan sonra yuvarlak bir fırın tepsisinin içerisine fazla yağlarını alarak diziyoruz. ardından üstüne hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı dökerek, süslemek amacıyla iri doğranmış domates ve biberleri en üstüne diziyoruz. son olarak yemeğin daha yumuşak bir şekilde pişmesi için üzerine az miktarda sıcak su gezdirerek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. zaten burada da bütün malzemeler pişmiş olduğu için fırında sadece birbirleriyle güzelcs özdeşleşmelerini sağlamış oluyoruz. bu yemeğin yanında pirinç pilavı ve cacık çok güzel gidiyor. dilersenizpatates ve patlıcanları kızartmadan da bu yemeği yapabilirsiniz ancak hem daha geç bir sürede pişecek hem de kızartılarak yapılana göre daha az lezzetli olacaktır. evet kızartma yemekleri biraz sağlığa zararlı ancak sebzeler kızartıldığını zaman musakkamız gerçekten çok daha lezzetli oluyor.

0

patlıcanlı patatesli musakka oldukça kolay bir yemektir. çabucak yapılır. malzemeler: 250 gram kıyma, 2 adet patates, 2 adet patlıcan, 1 adet domates, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 2 adet sivri biber, tuz, karabiber, 4 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
yapılışı: sıvı yağı tencereye koyun, soğanı, sarımsağı doğrayıp yağda kavurun ardından kıymayı da koyun, güzelce 5 dakika kavurun. daha sonra biberleri ve domatesi doğrayıp içerisine koyun. kavurmaya devam edin. altını kapatın. patlıcanları alacalı doğrayın tuzlu suda bekletebilirsiniz acısı çıksın diye. daha sonra patatesleri de soyup ne ince ne kalın orta derecede yuvarlak veya kare tazı doğrayın. yuvarlak patlıcan ve patatesleri kızgın yağda kızartın. borcam tepsiye alın üzerinde kıymalı harcı koyun. fırında 15 dakika 170 derecede pişirin. kontrollü pişirmeniz daha iyi olacaktır. musakka hazır.