0

ben sigara içmiyorum ama benim bildiğim iradeli bir insan sigarayı istediği zaman bırakabilir ha şunu da diyeyim dedem 79 yaşında ve günde 3 paket sigara içerdi bir gün doktora gitti ve doktor dedi ki senin ciğerlerim bitti artık sigarayı bırakmazsam aniden gidebilirsin ve dedim sigarayı bıraktı yani demek istediğim o ki ölüm geldiği zaman ölümün korkusu geldiği zaman yapılmayacak şey yoktur

0

içmediğim için bilmiyorum ama yapıyormuş galiba

0

ben küçükken babam sigara içmesini istemezdim, her babam sigara içtiğinde içme hem bizi hemde kendini zehirliyorsun derdim ama babam tamam bırakacak der ve içmeye devam ederdi. hiç unutmuyorum, bir ramazan günüydü babam ramazan ayı girdiğinde sigara paketini eve koyardı. ben bunun sigara paketini gördüm, mutfağa gidip hepsini kırdım, akşam iftardan sonra sigara paketini aradı bulamadı anneme sordu, annemde alperen kırdı attı dedi. babamda yeniden sigara almaya gitmişti. o zamanlar sigara içmeyeceğim desem de lise ye başlamadan önceki yaz sigara ya başladım, ilk başlarda bu ne bırakırım desem de şimdilerde bir bıraksam çevreme terör ettiririm.

1

bence piskolojik bir sey insan bagimli olduguna inanmazsa bagimli olmaz genelde insanlar baginli olduklarina inaniyolar ve bunu bahane ediyorlar ama bence bu sacma kendimce bagimli olduklarina inanmazsalar hem daha hizli birakirlar

0

sigara elbette bagımlılık yapan bir maddedir ve uzak durulması gereken insan saglıgına önemli derecede zarar veren tehlikeli bir maddedir.icindeki nikotin maddesi bagımlılıgı tetıkleyen insanı gunden gune sigara kölesi yapmaya tesvik eden bir maddedir.sigara icmeyın ve cevrenızdekilere ictirmeyin.

0

bak belkim inanmazsın ben 12 yaşında falandım, evime misafir geldiğinde asla onlara ben sigara içirmezdim çıkın dışarıda için derdim. zaten çok dürüstümdür her zaman söylerim insanların yüzüne bir baktım 13 yaşıma geldim ben sigaraya başladım sigaradan nefret eden ben sigara bağımlısı oldum şimdi bırakmak istesem de hiçbir şekilde bırakamıyorum. sanki böyle onu nasıl desem bırakırsan böyle sanki delirecekmiş bu kafayı yiyecekmişim gibi oluyor çok denedim bırakmaya ama gerçekten de olmuyor bırakamadım ben ben bağımlısı da olduğum tiryakisi de oldum.

0

evet bağımlılık yapıyor çokta zararlı tavsiye etmem

0

bagimlilik yapar cunku icenler kolay kolay sigarayi birakamaz

0

sigara içmek içmeye yapmaz gibi geliyor fakat öyle değilmiş sigara 1 yıl oldu başlayalı bırakırım diyorum ilk başlar ama şimdi sabah kalkar kalkmaz ilk iş sigara içmek oluyorum sigara hem sağlık hem maddi konuda çok zararlı

1

sigara tabiki bağımlılık yapar.mesela şöylede bağımlılık yapabilir uzun süre içtikten sonra artık bir yokluk hissedersiniz elinizde bir şeyin olmadığını değişik bir kafa yapısına girersiniz.sürekli elinize bir şey almayı felan istersiniz.buda bir bağımlılık yapar sigaradan dolayı.çok içtikten sonrada artık sigara size çok zevkli gelicektir.bundan dolayı çok bağımlılık yapıcaktır.fakat bu yaptığı bağımlılık sizi ölüme kadar götürebilir.sigara içmenin bir çok zararı vardır.her zamanda size kötü tarafını gösterir.hiç bir şekilde yararıda yoktur.

0

sigaranın içinde nikotin bulunduğu için bilimsel olarak kesinlikle bağımlılık yaptığı açıklanmıştır fakat benim görüşüm insan istediği zaman istediği şeyi bırakabilir ve istediği zaman istediği her şeyi yapabilir önemli olan istemektir bu kadar basit.

0

sigara gerçekten bir bağımlılık yaptığını düşünüyorum.bir veya iki defa içmekten bir şey olmaz dedikten sonra tamamen kendinizi ona kaptıran biliyorsunuz. onun için hiç denemenizde tavsiye etmem. sağlığınıza ve maddi durumunuza büyük eksikler olduğunu göreceksiniz.