0

sigara içindeki nikotin yüzünden bağımlılık yapıyor. nikotin patlıcanda da az miktarda bulunuyor.

0

bildiğim kadarıyla bir insanın sigaraya bağlanmasının sebebi, aldığı nikotindir. bir insan bu maddeyi vücuduna aldığında artık onu tekrar tekrar almak ister ve bu yüzden sürekli kendini zehirler. sigarayı bıraktık mı tam bırakmalıyız, yoksa hiçbir faydası olmaz. çünkü nikotini az da alsan çok da alsan sonuçta almış olursun ve bu istek asla bitmez. üstelik uzun aralıklar vererek içmek, psikolojik bir tür bağımlılık da yapıyormuş. çünkü kişi, gün içinde az da olsa belli vakitlerde içeceği o sigarayı düşünür ve o vakti bekleme düşüncesi kişi de psikolojik bağımlılık da yapar. anlatılanlara göre böyle. sigara asla stresi azaltmaz. o bağımlı olduğu maddeyi alınca mutlu olduğunu zanneder, oysa sadece normal bir insanın mutluluğuna yaklaşabilmek için çırpınmadır bu. asla içmeyen bir insan kadar mutlu olamazlar. sigara içen aslında rahatsızdır hep, içmeyenler onlara göre daha mutludur. sonuç olarak, sigara çok zararlı bir üründür ve tamamen bırakmak lazım. üstelik sigara içenler, diğer insanlara da zulmediyor ve onları da rahatsız ediyor.

0

bağımlılık yapıcı maddeler içerdiği için diye yuvarlayabiliriz. bir de vücudumuzun her şeye alışması söz konusu normal olmayan o şeyler vücuda girince alışmaya başlar normalmiş gibi kabul eder ve olmadığı zamanlarda tekrar eski duruma alışıncaya kadar yine bir sıkıntılı süreç başlar.

0

yani sigara bağımlılık yapıyor. bir dudak tiryakisi olan var ,bir de içine çekip o şekil tiryakisi olan var. mesela ben içime çok çekerim sigarayı çocukluğundan beri de içiyorum. insan bir kere alıştı mı mesela sevdimi bırakamıyor. tamam tadı falan güzel değil ama en azından benim kafamı dağıtmış oluyor ve benim sinirimi alıyor biraz da olsa ben ondan dolayı bağımlısı oldum ve ben hiçbir zaman sigara içmem derdim ama öyle olmadı sigaradan nefret etmeme rağmen ben sigaraya başladım çocuk bir yaşta şu an geldim 24 yaşıma ama gene de gel gidelim sigarayı hiçbir şekilde bırakamıyorum.. artık o bana böyle peynir, ekmek gibi geliyor diyebilirim. insanlar bir şeye alışmak istediği için aslında öyle bağımlısı sanıyor belki o insanların arasında ben de varım da bilemeyeceğim şu an ondan dolayı bırakmak da zor bağlanması da bence çok kolay.

0

sigara içinde bağımlılık yapıcı maddeler taşıyor maalesef bağımlısı çok fazla sigaranın özellikle sigarada bulunan nikotin denilen madde eksikliğinde çok ihtiyaç duyulan şey ve bu yüzden sigara bağımlıları sigarayı kolay kolay bırakamıyor

0

çevremizde bakıldığı zaman sigara içen kişinin oldukça fazla olduğunu görebilirsiniz. özellikle şu anda gençlerin hepsini içtiğini görüyorum. sigaranın bağımlılık yapmasının nedeni aslında bazen insanın sıkıntılardan dolayı içtiğini ve içindeki nikotinin bağımlılık yapma gibi bir durumu var. bu yüzden ben başlamam diyen kişiler genel olarak başlamışlardır aslında. özellikle okul çevrelerinde bazen gittiğim zaman lisedeki gençlerin bile içtiğini görüyorum. özellikle gittikçe küçük yaşlara kadar inmeye başlıyor. şu anda dışarı çıktığın zaman ortaokul öğrencilerinin bile elinde sigara görüyorum. aslında sigara bağımlılığı genel olarak arkadaş çevresinde geldiğini görebilmekteyiz. sigaranın özellikle maddi konuda çok büyük bir sıkıntıya sokabilir insanı. eğer cebinde parası yoksa bile çevresindeki kişilerden ya da ailesinden bir şekilde para almaya ya da borç almaya kalkıyor. bu da gerçekten ileride çok büyük bir maddi sıkıntıya yol açmasına neden olabilir. bakıldığı zaman sigaranın aslında çok zararlı olduğunu ve özellikle ilerleyen yaşlarda çok büyük zararlarını görecektir. özellikle ilerleyen yaşlarda en büyük sıkıntı nefes darlığı olduğunu ve yürümede ve hareket etmeden sıkıntılar yaşatacaktır. bu yüzden sigara içen biriysek bir an önce bırakmamız gerektiğini ve sigara içilen ortamlardan oldukça uzak durmamız gerektiğini düşünüyorum.