0

güzel pilav yapmanın sırrı bence tereyağı ve içine limon kullanmaktır.ilk önce pirinçlerin suda iyice yıkamamız gerekir ki nişastasını atabilirsin. daha sonra tencereye yanmayan bir tencere olması gerekir ayrıca. daha sonra tereyağı koyulmalı bir kaşık tereyağı bol koyulmalı ki güzel bir tat bıraksın ağızda. sonra içine arpa şehriye koyarak iyice kızarıncaya kadarkarıştırılmalıdır bu arada içine birazcık da sıvıyağ koyulmalıdır. kızardıktan sonra arpa şehriyeler içine yıkadığımız pirinçleri koyup iyice kavurmalıyız.kavrulduktan sonra pirinçler içine eğer ki bir bardak pirinç yapıyorsanız 4 bardak su kullanmalısınız o yüzden 4 bardak su konulmalıdır. ve içine 45 damla limon sıkılmalıdır. kapağını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısarak 20 dakikada pişirmek gerekir. pişmeye yakın tuzunu da ekleyip tekrar kaynatılmalı. daha sonra kenardan bekletilmeli ve peçete ile kalın peçete olması gerekir üstü tencerenin altına koyularak kapağının altına koyularak hatta dinlenmeye bırakılmalıdır. limon kurulmasının sebebi pirinçlerin tel tel olmasıdır. yapışmaz bu sayede yapış yapış olmaz pirinçler.

1

pilâv yapmak için ilk önce pirinci ıslayacaksın daha sonra da şehriyeleri bir güzel tereyağın da kızartacaksın ardından uslarmış olduğun pirinci kızarttığın daha kavurduğun şehriyenin içine koyuyorsun .
daha sonra da böyle biraz daha kavurduktan sonra üzerine iki parmak kalınlığında su ekliyorsun ve suyun çekilmesini bekliyorsun . suyun çekindiğini gördükten sonra pilâvmız hazır olmuştur sadece biraz dinlenmesi gerek. biraz kenar da dinlendikten sonra pilâvınız yenmeye hazırdır. herkese afiyet olsun . bol kazançlar dilerim. yarışma da da başarılar dilerim

0

pilav yaparken sana yağ yerine tereyağ kullanırsan daha lezzetli olur.