1

yasemin ergene 22 ocak 1985 yılında almanya'nın hamburg şehrinde dünyaya gelmiştir.özellikle doktorlar dizisinde oynadığı ela karakteri ile çok fazla meşhur olmuş ve adından sıkça söz ettirmiştir.
yasemin ergene henüz 3 yaşındayken ailesi ile birlikte almanya'dan dönmüş ve tekirdağ şehrinin mürefte kasabasına yerleşmiştir. daha çok küçük yaşlarda iken model ve oyuncu olma isteği ile 15 yaşında katılmış olduğu gaye sökmen ajans elite model look yarışmasında fark edilmiştir. bunun dışında 2003 2003 senesinde miss turkey yarışmasında katılmış ve son 10 kişi arasında da kalmıştır. bu yarışmalar sayesinde yavaş yavaş yüzü ekranlarda görülmeye başlamıştır. liseden mezun olduktan sonra müjdat gezen sanat merkezine kaydolarak tiyatro eğitimi almaya başlamıştır.
asemin ergene oyunculuk kariyerine 2002 yılında ekranlarda yayınlanmış olan koçum benim dizisi ile başlamış ardından 2004 senesinde yayınlanan ah be istanbul isimli dizi ile yeniden kameraların karşısına geçmiştir. ilk sinema filmi deneyimini ise 2004 senesinde yayınlanmış olan vizontele tuğba isimli filmde yaşamıştır.
dizlerde oynadıktan sonra ise çocuğun mu var derdin var adlı dizi bittikten sonra diksiyon eğitimi almaya başlamış ve oyuncular bir süre ara vermiştir bu eğitimini tamamladıktan sonra da 2005 senesinde yayınlanan aşk oyunu isimli dizide keremcem ile birlikte rol almış ve burada canlandırmış olduğu ekin karakteri ile bir anda çok fazla ünlenmiş ve sevilen bir oyuncu haline gelmiştir. bu dizi çekildiği sırada, keremcem ile adı aşk dedikodularına karışmış hatta keremcem bu iddiaları doğrulanmış ancak yasemin ergene tarafından sürekli olarak reddedilmiştir.
yasemin ergene özellikle diziler dışında reklam filmlerinde de boy vermiş bunların en bilineni ise molped reklamı olmuştur. bu reklam filminde hülya avşar ve şimdilerde rüzgar ismini alarak erkek olmuş olan nil erkoçlar ile birlikte boy göstermiştir.
yasemin ergene nin en son rol almış olduğu tv dizisinde 2006 ve 2010 seneleri arasında yayınlanmış olan doktorlar dizisidir .bu dizide ela altındağ karakterini canlandırmıştır. u dizi bittikten sonra 2010 senesinde vermiş olduğu bir basın toplantısı ile oyunculuk hayatına veda ettiğini açıklamış ve işadamı olan izzet özilhan ile hayatını birleştirmiştir ve şu anda hala aynı kişiyle mutlu bir evlilik sürmektedir.
oyunculuğu bırakmasın da büyük bir kesim evliliğinin etkisinin olduğunu düşünüyor ancak yasemin ergene yapmış olduğu açıklamada üniversite okumak için kariyerini bitirdiğini söylemiştir ancak çokta inandırıcı bir sebep olarak hiçbir zaman görülmemiştir. unculuğu bıraktıktan sonra istanbul bilgi üniversitesi'nde halkla ilişkiler bölümü okumuş ve mezun olmuştur. 16 temmuz 2011 yılında evlenmiş olan yasemin ergenenin emine ve ela isimlerinde iki tane de kız vardır.
yasemin ergenenin oynamış olduğu yapımlar ise , koçum benim vizontele tuuba ,ah be istanbul ,çocuğun var derdin var ,hırsız var, aşk oyunu , babam adam olacak ve doktorlardır.

0

yasemin ergene doktorlar dizisinde oynamıştırdaha sonra oyunculuğu bırakıp evlenip 2 tane çocuğu var şimdi. şu aralar kendine ait bir kozmetik firması var galiba ruj falan tanıtıyor.

0

85 almanya doğumlu türk model ve oyuncu. aşk oyunu dizisinde keremcem le birlikte oynadığı ekin karakteri ile ünlüdür uzunca süre ekranda kalan doktorlar dizisinin ana karakterlerinden biri olan elayı canlandırmıştir