0

dağhan külegeç 18 ekim 1978 yılında istanbul'da dünyaya gelmiştir şu anda 40 yaşındadır ve terazi burcudur. kendisinin tanınması kavak yelleri dizisi ile olmuştur. dağhan külegeç altan erbulak torunu dur ve sevinç erbulak yeğeni de yani oyuncu bir aileden gelmiştir.annesi ayşe erbulak babası ise kaligraf olan rıza külegeçtir.
ağhan külegeç istanbul üniversitesi'nin edebiyat fakültesi bölümünden mezun olmuştur.
ilk oyunculuk deneyimini mcdonald's reklamlarında boy göstererek sağlamıştır. ayrıca 2002 senesinde, gag isimli programda yardımcı öğretmenlik yapmıştır ve 2003 yılında over game isimli bilgisayar oyunlarının tanıtıldığı bir programda sunuculuk yapmıştır.
dağhan külegeç rol almış olduğu ilk televizyon dizisi ise 2003 ve 2004 yılları arasında kendisinin de oynamış olduğu lise defteri dizisi dir bu dizide serhat karakterini canlandırmıştır ve tam olarak 27 bölüm boyunca bizi de bu karaktere can vermiştir.
ardından hırsız polis dizisinde 2005 ve 2006 yılları arasında oyunculuğunun yeniden göstermeye başlamış ve jilet isimli bir karakteri canlandırmıştır.
dağhan külegeç in isim olarak da ekran yüzü olarak da tam anlamıyla tanındığı ve çok fazla meşhur olduğu dizi ise kavak yelleri dizisi dir.bu dizi 2007 yılında yayın hayatına başlamıştır. dağhan külegeç in bu dizide oynamış olduğu karakterin ismi efedir. bu dizide gayet sevilen bir karakter canlandırıyordu insanlar tarafından da oldukça reyting alan ve devam etmesi uzun sürecek olan bir dizi olmasına rağmen dağhan külegeç dizinin yönetmeni ile tartıştıktan sonra senaryo gereği yapılan bir trafik kazası sonucu ölmüş olarak gösterilerek diziden ayrılmıştır. ancak diziden ayrıldıktan sonra tekrardan 4.sezon için diziye geri dönme kararı almıştır.
dağhan külegeci, tv8 ekranlarında yayınlanan ve acun ilıcalı'nın hazırladığı ve sunduğu çok ünlü bir yarışma programı olan survivor'da yarışmacı olarak gördük.
2013 yılında ise fatih sultan mehmet'in hayatının anlatılmış oldu fatih dizisinde rol almıştır bizi 5 sezon boyunca ekranlarda yayınlanmıştır.
ayrıca, 2014 senesinde yayınlanan ve bir yaz dizisi olarak başlayan ve çok fazla sevilip tutulan kiraz mevsimi isimli dizide rol almıştır. bu dizide ise mete uyar karakterini canlandırmıştır.
dağhan külegeç son olarak show tv ekranlarında yayınlanan ve yakın zamanda ekranlara veda eden yeni gelin isimli dizide kağan bozok karakterini canlandırmıştır .bu karakterde bozokların en büyük varisi olan büyük abileridir.
ayrıca dağhan külegeç, erbulak oyunculuk ve yazarlık evinin kurucularından biridir.

0

dağhan külegeci ben ilk olarak kavak yelleri filminde görmüştüm. 1978 doğumlu olan dağhan külegec dizi oyuncusudur. bir dönemde survivor adlı yarışmaya katılmıştı. finali görmeden elenmistir.