1

mehmet aslantuğ 25 eylül 1965 tarihindesamsun çarşamba ilçesinde dünyaya gelmiştir. lise hayatı bitene kadar samsun'da kalmıştır. üniversitede işletme bölümünü kazanmış ancak okurken oyuncu olmayı çok istediği için bölümünü yarıda bırakmış ve oyunculuk için ilk adımı atmıştır. mehmet aslantuğ, 1992 senesinde kendine ait bir yapım şirketi kurmuştur. 1996 senesinde iseoyuncu arzum onan ile evlenmiştir ve halen evlilikleri sürmektedir. oyunculuğunun yanı sıra birçok yapımında yapımcılık da yapmıştır.
isminin duyulması ise 1997 ve 1998 seneleri arasında yayınlanmış olan sıcak saatler isimli dizi ile olmuştur. u dizi sayesinde mehmet aslantuğ artık tanınan bir oyuncu haline gelmiştir fakat tam olarak önlenmesi ve popülerliğini kazanması 2003 senesinde atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan bir istanbul masalı isimli dizide oynamış olduğu selim karakteri ile olmuştur. bir istanbul masalı dizisi 2005 senesine kadar sürmüştür bu dizinin ardından ise hanımın çiftliği isimli dizide 2009 senesinde
oynayarak boy göstermiştir. hanımın çiftliği isimli dizide ise mehmet aslantuğ'un oynamış olduğu karakterin ismi muzaffer bey dir.
mehmet aslantuğ 2015 senesinde racon ailem için dizisinde kenan orhan karakterine hayat vermiştir ve bu dizide birçok ünlü oyuncu ile birlikte çalışmıştır.
yine 2015 yılının ekim ayında meryem uzerli'nin de oynamış olduğu gecenin kraliçesi isimli dizide rol almış ancak da dizi ekranlara gelmeden mehmet aslantuğ diziden ayrılma kararı almıştır.
mehmet aslantuğ'un kazanmış olduğu birçok ödül de mevcuttur 1990 1994 1997 ve 2004 yıllarında altın kelebek en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştür.
1992-1993 ve 1994 yıllarında altın portakal tarafından en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.
1994 senesinde altın koza ödülüne layık görülmüş 1995 senesinde çağdaş sinema oyuncuları ödülünü 1998 yılında ise altın objektif tarafından ödüle layık görülmüştür.
mehmet aslantuğ'un oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yaptığı dizi ve sinema filmleri mevcuttur bunlar sinema filmi olarak aşkın ikinci yarısı, televizyon dizisi olarak da 1998 senesinde yayınlanan sıcak saatler isimli dizidir. aşkın ikinci yarısı isimli sinema filminin senaryosunu da mehmet aslantuğ yazmıştır.
mehmet aslantuğ'un oynamış olduğu dizi ve sinema filmleri ise çok fazladır ve şunlardır, akrep burcu ,gün doğmadan, ateşböceği ,belene ,sevgi dünyası ,iz peşinde , başka olur ağaların düğünü, vurguna inmek,karayar köprüsü,kapıları açmak, kopuk dünyalar ,yalancı ,barışta savaşanlar ,yengeç sepeti ,gerilla ,iz peşinde, bir kadının anatomisi ,kurtuluş ,akrebin yolculuğu ,yeni bir yıldız, sıcak saatler, merdoğlu, hırsız ,bir istanbul masalı ,aşkın ikinci yarısı ,hanımın çiftliği ,canım babam ,göç zamanı , veda , ben onu çok sevdim ,gecenin kraliçesi ve racon ailem için

mehmet aslantuğ arzum onan ile evliliğinden olan can isimli bir de oğlu vardır. sanat hayatının ilk günlerinden bugüne kadar mehmet aslantuğ karakterini ve kişiliğini asla bozmamış her zaman aynı düşünceleri savunan kimsenin karşısında eğil memiş ve kimse için düşüncelerini değiştirmemiş çok önemli bir şahsiyet ve sanatçıdır

0

mehmet aslantuğ 1961 doğumlu türk dizi oyuncusudur. oynadığı dizilerden iki tane sayacak olursak, bunlar 2015 yılında oynadığı racon dizisi ve 2016 yılında oynadığı kördüğüm dizisidir.

1

mehmet aslantuğ, 1961 yılında çarşamba ilçesinde dünyaya gelmiş, türk dizi oyuncusu ve sinemada filmleri olan aktörümüzdür. altın portakal en iyi erkek oyuncu ödülünün yanısıra, altın koza film festivallerinde de ödüller almıştır. arzum onan ile evlidir. filme ve diilerinden örnekler verecek olursak; bir istanbul masalı dizisi, direniş karatay, ben onu çok sevdim, canım babam, akrebin yolculuğu, aşkın ikinci yarısı, hanımın çiftliği, belene, iz peşinde bazılarıdır.

0

mehmet aslantuğ 25 eylül 1961 doğumlu bir oyuncudur.
oynadığı diziler:
bir istanbul masalı (2003)
hanımın çiftliği (2009)
canım babam (2011)
ben onu çok sevdim (2013)
racon (2015)
kördüğüm (2016)