0

enginarin faydaları nelerdir?

En güzel nasıl tüketilebilir?

3 cevap
0

enginar genellikle kışın tüketilen bir sebzedir. akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. enginarın sağlığımıza da bir çok faydası bulunmaktadır. bunlardan bazıları; enginar kodları ve yağ bakımından oldukça düşüktür. mideyi güçlendirir. hastalıklara yakalanma riskini azaltır, kolon kanserine neden olan etkenleri ortadan kaldırır. kolesterole de oldukça faydası vardır. çok etkili bir antioksidandır. enginarın yaprakları kötü kolesterolü düşürür. enginardaki lifler mide sağlığı için çok önemlidir. ve enginardaki asitler midedeki asit seviyesini düzenli seviyede olmasını sağlar. enginar demir açısından da çok zengindir. karaciğeri korur, felç ve inme gibi riskleri ortadan kaldırır. çok etkili bir idrar söktürücüdür. mesane kolon kanserlerine karşı koruyucudur. bağışıklık sistemini korur enginar k vitamini yönünden de zengindir ve kemikleri korur, güçlendirir. alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. hasarlı hücreleri onarır. kan hücrelerini de onarır ve güçlendirir. kan hızını düzenli bir seviyede tutmasına yardımcı olur. kırmızı kan hücrelerinin sağlığının korunmasını ve sayılarının artmasına neden olur. enginar suyu, cilt sağlığını korur, ciltte veya deride meydana gelen mantar, egzama gibi hastalıkların alternatif tedavisinde kullanılmaktadır. kabızlık sorununa iyi gelmektedir.metabolizma sağlığını korur. kanın akışkanlığını arttırarak damarların tıkanmasına engel olmaktadır. kanı temizleme özelliği vardır. diyabet hastalarına da iyi geldiği söylenmektedir.

0

enginar sevmiyorum tuketmemde enginar kolestrol'e iyi geliyor kalp rahatsızlığına iyi gelir kanı temizleme özelliği vardır. karacigerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. bu kadar ama dediğim gibi ben tüketimiyorum sevmiyorum da

0

çok severim haşlanınca daha güzel olur. faydası ise kalp dostudur, karaciğerin düzgün nir şekilde çalışmasını sağlar, idrar atma da yardımcı olur.