0

erkeklerin yetiştirilme tarzı bu ve toplum erkekleri böyle yapmalarına alıştırmıştır. bence bunu biraz sorgulamak lazım.

0

bilinçsel bir durumu ataerkil içgüdüsü olmalıdır diye değerlendiriyorum. tabi şahsen ben bu tür erkekler hiç tanımadım. tanıdıklarım son derece centilmen, kibar ve entellektüeldirler. o yüzden bu tür genellemeyi de kabul etmiyorum. sorunun bazı erkekler neden eşlerine ilgi göstermeyipte şunu yap bunu yap der? diye değiştirilmesi daha uygun olur bence. ve en önemlisi sevgi ve saygıyı birincil hedefimiz yapmalıyız cinsiyet ayırımı yapmadan.

0

çünkü erkekler kadınlara göre daha beceriksizlerdir.beceriksiz olmasalar bile basaramayacaklarinı düşünüp rezil olmaktan küçük düşmekten korkarlar bu yüzden eşlerine söylerler onların yapmasını isterler.

0

çünkü erkekler ve kadınlar farklı düşünüyorlar. ne kadınlar kadar ince düşünebiliyorlar ne de ayrıntılı. sadece sonuç odaklı davranıyorlar. kadınları istediği birazcık ilgiyi anlamsız ve şımarıklık olarak görüyorlar. bir de artık eşleri olduğu için ellerinin altında görüyorlar. öncesinde kazanmak için çabalarken evlenince bir rahatlama yaşıyorlar. sonra da böyle ilgisiz emir veren tiplere dönüşüyorlar.

1

ülkemiz'i baz alarak değerlendirmek gerekirse bu konuyu. bizim kültürümüzle başka milletlerin kültürü değişiklik gösteriyor. yillardir ülkemizde kadinlar hep ikinci sinif insan olarak gözükmekteydi. yillarca hep erkek kadindan üstündür düşüncesi insanlarimizin beyinlerinde yer etti. kadinlarin haklari kisitliydi çoğu hakki yeni yeni kazaniyorlar. atasindan böyle şeyleri gören türk erkekleri dolasiyila hep kadinlara çok yüklenmişlerdir. bir olayda bir işte hep en iyisini ben yaparim düşüncesine girmişlerdir. erkek hep en iyisini ben yaparim dediği için eşleriinin vereceği kararlar yerine kendi kararlarini daha doğru gördüklerinden hep şunu yap bunu yap daha iyi olur derler. kadinlar tamamen özgür irade ile ne yazikki ülkemizde karar verememektedirler.

1

aslinda toplumumuzda hata var. tamam bak ev hanimi olur ev isi vs birseyler yapar ama şu kanı yerleşmiş artik... "benim evime geldi, yapacak tabi" ya abi yapsin, yapsin da köle gibi sunu yap bunu yap demek, kusura bakmayin da o sizin acizliginiz. msadan bardagi kaldirip da mutfak tezgahina goturemiyorsunuz acizsiniz resmen. hayatinizda hic bir sekilde kadin olmasin ( bu anne olur, esiniz olur, kardesiniz olur) bulundugunuz ortami b.k goturuyor. (bazi istisnalar haric)... bu toplumumuzds yetistirilme biciminden geliyor. kimi anne baba ogluna daha duskun oluyor kizina gore. bu sefer ne oluyor aman oglum birsey yapmasin ben yapayim. kardesi yapsin olunca bu sefer krndini birsey saniyor